Obavijesti Video Pretražite Navigacija
šefu hns-a je muka

Predsjednik Milanović zgrožen sramotnom karnevalskom povorkom u Imotskom: ''Zaslužuju najoštriju osudu javnosti, tražim javnu ispriku''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne prestaju reakcije na karnevalsku povorku u nedjelju u Imotskom. Predsjednik Zoran Milanović je zgrožen, šefu HNS-a je muka, a SDP-ovac Arsen Bauk podnio je kaznenu prijavu.

Nedjeljni karneval u Imotskom obilježen je sramotnim spaljivanjem lutaka koje predstavljaju istospolni par koji drži dijete. Na lice djeteta zalijepljena je fotografija SDP-ova saborskog zastupnika Nenada Stazića.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk otkrio kada će SDP predati liste za izbore Dotaknuo se i Grbina Bauk otkrio kada će SDP predati svoje liste: "Kandidat za premijera ne postoji u hrvatskom pravnom poretku" Slika nije dostupna Karneval u Imotskom Spalio lutke gej para s djetetom pa zaradio optužnicu: DORH jasno ustvrdio - poticao je na mržnju, netoleranciju i nasilje

''Simbolično paljenje istospolnih partnera s udomljenim djetetom u Imotskom žalostan je, nehuman i posve neprihvatljiv čin pod krinkom karnevalskih Bakovih svečanosti. Organizatori koji su upriličili taj sramotan događaj, pozivajući se pri tome na tradiciju, zaslužuju najoštriju osudu javnosti jer mržnja prema drukčijima, netolerancija i nehumanost nisu i neće biti hrvatska tradicija. Tražim njihovu javnu ispriku i reakciju nadležnih institucija, pogotovo što su događaj gledala brojna djeca i tako svjedočila širenju mržnje i poticanju nasilja'', napisao je na Facebooku predsjednik Zoran Milanović.

HNS je najoštrije osudio govor mržnje i sramotni čin u Imotskome. ''Čvrsto stojimo iza toga da nitko ne smije biti diskriminiran po bilo kojoj osnovi, a ovakvi zastrašujući događaji su neprihvatljivi'', poručio je predsjednik stranke Ivan Vrdoljak. "Muka mi je kad vidim da se spaljuje dijete, bilo ono crno, bijelo ili s petokrakom na čelu'', poručio je. ''Ako prešutimo danas, kada se spaljuje par s djetetom s petokrakom na čelu, onda je samo pitanje kada će spaljivati nekoga od nas, koji je možda drugačiji od njih“, zaključio je šef HNS-a.

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović reagirala je na Twitteru napisavši:

"Ne znam kako ovo može biti zabavno - meni je to nerazumljivo, porazno i tužno. I uči djecu da je mrziti ok. To je neprihvatljivo."

Oglasila se i bivša premijerka Jadranka Kosor.

"Ovi palitelji u Imotskom zapalili bi sve nas koji smo različiti zbog različitih razloga. Oni nemaju milosti prema drugima i drugačijima jer nemaju ni ljubavi ni srca i jer im nije važno kakvi su ljudi. A ministrica i dalje nije nadležna".

SDP-ov Arsen Bauk podnio je kaznenu prijavu.

Ranije je najavio da će podnijeti prijavu zbog kaznenog djela iz članka 325. Kaznenog zakona. U njemu su opisana kaznena djela javnog poticanja na nasilje i mržnju, za što su predviđene kazne i do pet godina zatvora.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene