Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Most sutra na izbornom saboru bira stranačko vodstvo, a u petak im je - iako se ovih dana najavljivalo kako aktualni predsjednik Božo Petrov neće imati protukandidata - stigla još jedna kandidatura, i to ona Roberta Postaja iz Zagreba.


"Most će biti i stranka i platoforma", rekao je Nikola Grmoja odgovarajući na pitanje postaje li Most konačno prava politička stranka.

Vezani članci Zvonimir Troskot (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Mostov povjerenik za grad Zagreb je Zvonimir Troskot Most održao konferenciju (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Petrov: ''Plenkovićeva je poruka građanima da se ne pridržavaju mjera''

Dodao je da su danas, iako su najavljivali da Božo Petrov neće imati protukandidata, dobili još jednu kandidaturu za predsjednika, i to onu Roberta Postaja.

Most će također sutra birati Predsjedništvo stranke koje čini predsjednik, dva potpredsjednika i glavni tajnik, a organizacijskog će imenovati predsjednik.

Za potpredsjednike su se kandidirali Ines Strenja-Linić, Robert Podolnjak, Miroslav Šimić te Branimir Karačić, a o tome koje će dvoje to i postati, odlučit će birači na izbornom saboru.

Sutra se bira i Glavni odbor, to jest devet članova Glavnog i pet članova Nadzornog odbora.

Most bi, kako najavljuju, kroz kombinaciju stranke i platforme trebao okupljati nezavisne liste i zastupnike. Izvršni odbor činit će Predsjedništvo stranke i predstavnici nezavisnih, kako bi se, ističu u Mostu, i dalje "zajednički maksimalno demokratski donosile političke odluke".

Svi predstavnici nezavisnih lista činit će Nacionalno vijeće Mosta.

Glasovanje na saboru, koji će se održati u Branimir centru, bit će elektroničko.

Na pitanje hoće li se konačno naplaćivati i članarina, Grmoja je odgovorio: "Članarinu nismo do sada naplaćivali, no hoćemo li, to ćemo vidjeti."

Na pitanje o broju članova rekao je kako imaju oko 400 redovitih članova, no to je, dodao je, tek dio Mosta, a tu su i predstavnici nezavisnih lista koji se nisu izjasnili da žele biti članovi stranke.