Zbog sve većeg interesa mladih, MORH je otvorio novu web-stranicu koja sadrži sve informacije o karijeri vojnog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.


Od 12. prosinca u funkciji je MORH-ova web-stranica www.vojnipilot.hr na kojoj su objavljene sve važne informacije o karijeri vojnog pilota, prijavi na natječaj za taj posao, upis na fakultet i slično. Iz MORH-a kažu da je stranica pokrenuta zbog sve većeg interesa mladih za karijeru u ovoj grani Hrvatske vojske.

Vezani članci Klime za goste u otvorenom šatoru "Kako bezobrazno": Ljudi i djeca više od dva sata na jarkom suncu, goste hladilo 10 klima. I to na otvorenom! MIG-21 MORH diže MiG-ove i nadlijeće Zagreb: Objasnili i koji je povod

''Web-stranica kroz informativne, funkcionalne i lako dostupne rubrike odgovorit će na pitanja o uvjetima kandidata za upis, postupku prijave, životu i radu te pravima i obvezama kadeta vojnih pilota, sve do krajnjeg cilja – ostvarivanja karijere vojnog pilota u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu'', priopćili su iz MORH-a.

Navedeni su uvjeti koje potencijalni kandidati moraju zadovoljiti prilikom prijave – isključivo državljanstvo RH, navršene najviše 22 godine, ispunjavanje kriterija psihologijskog ispita i zdravstvenih pregleda te zadovoljavanja akademskih i sigurnosnih kriterija. Svi kandidati moraju proći pismeno inicijalno psihološko testiranje, a zatim moraju zadovoljiti i provjeru fizičke spremnosti.

Stranica www.vojnipilot.hr sadrži i informacije o eskadrilama Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, kao i galerije fotografija te osobna iskustva životnog poziva vojnog pilota koja su ispričale pilotkinje i piloti HRZ-a.

Iz MORH-a poručuju da će stranica služiti i kao platforma za objavu specifičnih i za javnost bitnih i dostupnih informacija, kako bi se javnosti približila i ova grana Hrvatske vojske te časni poziv vojnog pilota.

Simbolično je i da je stranica u funkciji od ponoći 12. prosinca 2019. godine, odnosno od dana 28. Obljetnice osnutka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju