Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Mladineo: Sanacija u Vranjicu nepropisno obavljena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanacija u Vranjicu nije rađena prema prvotnom projektu Instituta za građevinarstvo Hrvatske, izjavio je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo.

Iz IGH su htjeli da sanaciju obavi tvrtka iz inozemstva, da se azbestno-cementni otpad melje ispod zatvorenog šatora, te da se opet miješa s cementom u blokove koji bi se onda ukopali u zemlju u krugu tvornice, potvrdio je Mladineo.

Pročitajte i ovo Sanacija ruševnih kuća - 3 tko je odgovoran? Tri mjeseca nakon odrona u kojem je stradala devetogodišnjakinja ništa se nije saniralo: "Puno se priča, ali..." Bale u Varaždinu - 4 ruglo varaždina Na ulazu u Barokni Grad bale smeća: Imaju 18 mjeseci da ih se riješe, sanacija će koštati 29 milijuna eura

Tako je Mladineo neizravno demantirao izjave o nepouzdanim mjerenjima azbestnih čestica u zraku koje je provela tvrtka ANT iz Zagreba. 

Osim toga Mladineo je napomenuo kako su u projekt morali uključiti i okoliš tvornice jer su mjerenja pokazala da treba sanirati i azbest deponiran oko samog Salonita.

Najavio je, što se sanacije tiče, da će se krug tvornice Salonit oprati, skinuti sve vertikale napravljene od azbesta i sve će se baciti u taložnice te zaliti betonom. Preostali objekti prebojit će se kako bi se nakon pranja imobilizirale zaostale čestice azbesta. 

Sporno igralište Omladinca zatrpat će se mljevenim kamenom, metar debelim slojem nabijene zemlje te humusom, a bočne strane zatrpat će se s metar i pol debelim slojem zemlje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene