Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se analiza krvi

Mladić u Splitu preminuo od gripe?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još se uvijek pouzdano ne može reći je li 36-godišnji muškarac koji je u ponedjeljak ujutro preminuo na Jedinici za intenzivno liječenje splitskog KBC-a zaista umro od posljedice gripe, doznaje se od voditelja Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Split Nenada Karanovića.

Muškarac je dva dana ranije primljen u bolnicu zbog povišene temperature i sumnje na upalu pluća, a za razlog smrti treba pričekati rezultate obdukcije, rekao je Karanović.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu KBC Split - 1 Završio u pritvoru Nemile scene u bolnici: Mladić nogom opalio liječnika pa ga policajci morali smirivati

"Još ne možemo pouzdano kazati kako je taj čovjek preminuo, znamo da je u subotu popodne primljen u bolnicu nakon što mu se zdravstveno stanje počelo pogoršavati", kaže Karanović. 

Pobijen medicinski mit o tome kako dobijemo prehladu

Liječnici su ga u jednom trenutku uspjeli stabilizirati, no nakon toga su mu zatajili bubrezi, zbog čega je u nedjelju ujutro dijaliziran. Nakon toga su mu počeli otkazivati ostali organi, a preminuo je u ponedjeljak ujutro.

Po riječima obitelji, napominje Karanović, preminuli muškarac je dotad bio zdrava osoba koja je dobila virozu.

Sumnjalo se da se radilo o upali pluća, pa je njegova krv poslana na analizu, no još se čekaju nalazi. Tek će obdukcija moći utvrditi točan uzrok smrti, ističe Karanović. 

Također kaže kako u 30 godina svoje karijere nije vidio da se nekome zdravstveno stanje tako drastično pogoršavalo, gotovo iz minute u minutu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene