Foto: Foto dani mladih
Foto: Foto dani mladih

Foto dani mladih projekt je koji okuplja mlade umjetnike iz zemalja regije već šestu godinu te im pruža jedinstveni doživljaj fotografije, a ove godine održava se u Karlovcu od 16. do 27. kolovoza.


Na 6. Foto danima mladih koji se drugu godinu zaredom održavaju u Karlovcu od 16. do 27. kolovoza, gotovo 60 talentiranih sudionika između 16 i 21 godinu očekuje jedinstveni doživljaj fotografije kroz sveobuhvatan program natjecanja, edukacija i niza zabavnih sadržaja! Ovogodišnji festival sudionicima, ali i svim zainteresiranim posjetiteljima donosi čak 6 različitih programa te najbolji koncert sezone – splitske legende TBF koji će nastupiti u atriju Starog grada Dubovca.

Foto dani mladih – regionalni festival fotografije mladih” se kroz godine profilirao kao jedini od najvećih događanja za mlade fotografe u Hrvatskoj i regiji. Riječ je o jedinstvenom projektu koji kroz umjetnost fotografije promovira turističke potencijale i ljepote Hrvatske te mlade fotografe informira, educira i upoznaje s hrvatskom prirodnom i kulturnom baštinom te raznim vrstama umjetnosti. Također, mladima pruža priliku za afirmaciju, edukaciju, ali i natjecanje, a gradu domaćinu cijeli niz popratnih kulturnih programa poput glazbenih koncerata, filmskih projekcija i izložbi.

Festival se svake godine održava u drugom gradu, a u svojih 6 godina organizacije posjetio je Kutinu, Veli Lošinj, Zadar, Pulu i dvije godine Karlovac. Do sada je u programima sudjelovalo više od 300 mladih fotografa, a organizatori i sudionici svakog dana primaju priznanja za svoj rad i postaju značajni na regionalnoj kulturnoj sceni. Voditelj projekta Filip Trezner za vođenje projekta primio je i Državnu nagradu za volontera, a svake godine projekt okuplja gotovo 50 mladih volontera koji isključivo volonterski organiziraju Foto dane mladih. Time pružaju primjer što mladi za mlade organiziraju kulturne sadržaje volonterski i promoviraju Hrvatsku.