Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Foto dani mladih

Mladi fotografi iz cijele regije promoviraju ljepote Hrvatske kroz umjetnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Foto dani mladih projekt je koji okuplja mlade umjetnike iz zemalja regije već šestu godinu te im pruža jedinstveni doživljaj fotografije, a ove godine održava se u Karlovcu od 16. do 27. kolovoza.

Na 6. Foto danima mladih koji se drugu godinu zaredom održavaju u Karlovcu od 16. do 27. kolovoza, gotovo 60 talentiranih sudionika između 16 i 21 godinu očekuje jedinstveni doživljaj fotografije kroz sveobuhvatan program natjecanja, edukacija i niza zabavnih sadržaja! Ovogodišnji festival sudionicima, ali i svim zainteresiranim posjetiteljima donosi čak 6 različitih programa te najbolji koncert sezone – splitske legende TBF koji će nastupiti u atriju Starog grada Dubovca.

Foto dani mladih – regionalni festival fotografije mladih” se kroz godine profilirao kao jedini od najvećih događanja za mlade fotografe u Hrvatskoj i regiji. Riječ je o jedinstvenom projektu koji kroz umjetnost fotografije promovira turističke potencijale i ljepote Hrvatske te mlade fotografe informira, educira i upoznaje s hrvatskom prirodnom i kulturnom baštinom te raznim vrstama umjetnosti. Također, mladima pruža priliku za afirmaciju, edukaciju, ali i natjecanje, a gradu domaćinu cijeli niz popratnih kulturnih programa poput glazbenih koncerata, filmskih projekcija i izložbi.

Festival se svake godine održava u drugom gradu, a u svojih 6 godina organizacije posjetio je Kutinu, Veli Lošinj, Zadar, Pulu i dvije godine Karlovac. Do sada je u programima sudjelovalo više od 300 mladih fotografa, a organizatori i sudionici svakog dana primaju priznanja za svoj rad i postaju značajni na regionalnoj kulturnoj sceni. Voditelj projekta Filip Trezner za vođenje projekta primio je i Državnu nagradu za volontera, a svake godine projekt okuplja gotovo 50 mladih volontera koji isključivo volonterski organiziraju Foto dane mladih. Time pružaju primjer što mladi za mlade organiziraju kulturne sadržaje volonterski i promoviraju Hrvatsku.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene