Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priključili se potrazi

Mladi diljem zemlje održali skupove potpore Antoniji Bilić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Drnišu, Zadru, Splitu, Zagrebu, Osijeku.... održani su skupovi potpore za pronalazak Antonije Bilić.

Cijela Hrvatska odazvala se pozivu sestre nestale Antonije Bilić i oko podneva počela se slijevati na glavne gradske trgove. Prijatelji, poznanici, svi koji suosjećaju s obitelji Bilić koji od prošlog utorka strahuju nad sudbinom 17-godišnjakinje, okupili su se u Drnišu. Povorka podrške prošetala je i Čikolskim mostom gdje je Antonija posljednji put viđena kako ulazi u šleper s plavom ceradom i bijelom kabinom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čeka se odluka suda u Sarajevu Izručenje Paravinje: Srbija će poštovati načelo težeg djela Slika nije dostupna Zatražena istraga DORH: Paravinja ubio Antoniju Bilić kako bi prikrio pokušaj silovanja

Pozivu su se odazvali i Splićani i Zadrani koji, kao i u ostalim krajevima zemlje, sa sobom nose barem jednu Antonijinu sliku i onu fotorobota vozača šlepera koji bi mogao imati informacije o nestaloj djevojci. Akcijom se želi još jednom upozoriti na Antonijin slučaj i učiniti sve da potraga napokon da rezultate.

Akcija u Zagrebu nije naišla na veliki odaziv. Naime, na Trgu bana Jelačića u podne se našlo tek dvadesetak građana koji su došli pružiti podršku obitelji nestale. 'Razočarana sam koliko malo nas se okupilo. Ovo su organizirale njene sestre koje žele da se o njoj i dalje govori i da se ne zaboravi da je nestala', kazala je Antoniina prijateljica Ivana Putnik.

'Preostaje nam da i dalje lijepimo plakate'

Razočarani su i u vlasti, koje kako smatraju, nisu poduzele nikakvu konkretnu akciju da se djevojka pronađe. U cijelom svijetu rade se velike potrage kada se dogodi sličan slučaj, a pridruže se svi dobrovoljci. Samo kad nas ljudi nestaju, a da nitko, uključujući i organe koji to trebaju raditi, ništa ne poduzima', dodala je Putnik.

Pokušala je kaže i s mljekarama te ih molila da na svojim proizvodima objave fotografiju nestale, no bezuspješno. 'Preostaje nam samo da i dalje nastavimo lijepiti plakate s njenom fotografijom i fotografijom fotorobota vozača kamiona u koji je ušla kada je viđena zadnji put', dodao je jedan od sudionika akcije Nikola Šešerko.

Podsjetimo, Antonia Bilić nestala na 7. lipnja dok je stopirala u smjeru Drniš - Split. Signal s njenog mobitela zabilježen je istog dana oko 16 sati na karlovačkom području kada joj se gubi svaki trag. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene