Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada treba ustanoviti akcijski plan

Miroslav Tuđman optužuje Vladu da uhićuje po nalogu Haaga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud radi po političkim, a ne pravnim kriterijima, a suđenjima samo za nedjela počinjena u obrani od agresije, iskrivljuje se istina o Domovinskom ratu, smatra Tuđman.

Uhićenja su nastavak rada hrvatske Vlade po nalogu Tužiteljstva Haaškoga suda, jer je tužitelj Serge Brammertz nedavno najavio još 17 slučajeva i procesuiranje 43 osobe, a Vlada taj plan skriva od javnosti, priopćio je danas neovisni predsjednički kandidat Miroslav Tuđman

Pročitajte i ovo Nove cijene goriva priopćenje vlade Vlada objavila nove cijene goriva Parlamentarni izbori 2024. Pregovori još traju Pregovori Plenkovića i Domovinskog pokreta u slijepoj ulici, HDZ žestoko po Milanoviću: "Komično je pratiti kako se koprca"

Smatramo nedopustivim da Sud radi po političkim, a ne pravnim kriterijima kao i Vladino prikrivanje informacija od javnosti, dodaje se u današnjem priopćenju.Sud ne uzima u obzir međunarodno ratno pravo i zato ne sudi za agresiju i u njoj počinjene ratne zločine, nego sudi za zločin počinjen u ratu, odnosno za nedjela koja su rezultat ratnih okolnosti, navodi se i dodaje da Brammertz želi promovirati institut zločinačkog pothvata, a ne istražiti počinjene zločine.

Politikom Suda agresoru se ne sudi za počinjene zločine

Smatramo kako se ovakva suđenja nastavljaju jer ne postoji akcijski plan za procesuiranje agresije, u kojoj je ubijeno 16 tisuća civila, ističe se. Takvom politikom Suda agresor je aboliran od počinjenih zločina, a suđenjem samo za nedjela počinjena u obrani od agresije, a ne i agresoru, iskrivljuje se istina o Domovinskom ratu, priopćeno je.

Neistina je uzrok novih nepravda pa Vladu smatramo izravno odgovornom za buduće događaje i možebitne sukobe a sve dok Vlada ne ustanovi akcijski plan za procesuriranje agresije, protivimo se otvaranju slučajeva na ovakav način jer je to u izravnoj opreci sa suverenitetom Republike Hrvatske, stoji u priopćenju neovisnog predsjedničkog kandidata Miroslava Tuđmana. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene