Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sud radi po političkim, a ne pravnim kriterijima, a suđenjima samo za nedjela počinjena u obrani od agresije, iskrivljuje se istina o Domovinskom ratu, smatra Tuđman.


Uhićenja su nastavak rada hrvatske Vlade po nalogu Tužiteljstva Haaškoga suda, jer je tužitelj Serge Brammertz nedavno najavio još 17 slučajeva i procesuiranje 43 osobe, a Vlada taj plan skriva od javnosti, priopćio je danas neovisni predsjednički kandidat Miroslav Tuđman

Vezani članci Ivana Brkić Tomljenović: Oporavak gospodarstva - 5 Proučili smo što Vlada planira s novcem iz EU: Obećali otvoriti sto tisuća radnih mjesta, ono što predviđaju za obnovu od potresa tek je kap u moru Cjepivo AstraZenece protiv koronavirusa Premijer Plenković o problemu s isporukom AstraZenece: "Manjak nastojimo kompenzirati nabavom drugih cjepiva"

Smatramo nedopustivim da Sud radi po političkim, a ne pravnim kriterijima kao i Vladino prikrivanje informacija od javnosti, dodaje se u današnjem priopćenju.Sud ne uzima u obzir međunarodno ratno pravo i zato ne sudi za agresiju i u njoj počinjene ratne zločine, nego sudi za zločin počinjen u ratu, odnosno za nedjela koja su rezultat ratnih okolnosti, navodi se i dodaje da Brammertz želi promovirati institut zločinačkog pothvata, a ne istražiti počinjene zločine.

Politikom Suda agresoru se ne sudi za počinjene zločine

Smatramo kako se ovakva suđenja nastavljaju jer ne postoji akcijski plan za procesuiranje agresije, u kojoj je ubijeno 16 tisuća civila, ističe se. Takvom politikom Suda agresor je aboliran od počinjenih zločina, a suđenjem samo za nedjela počinjena u obrani od agresije, a ne i agresoru, iskrivljuje se istina o Domovinskom ratu, priopćeno je.

Neistina je uzrok novih nepravda pa Vladu smatramo izravno odgovornom za buduće događaje i možebitne sukobe a sve dok Vlada ne ustanovi akcijski plan za procesuriranje agresije, protivimo se otvaranju slučajeva na ovakav način jer je to u izravnoj opreci sa suverenitetom Republike Hrvatske, stoji u priopćenju neovisnog predsjedničkog kandidata Miroslava Tuđmana. (Hina)