Predsjedništvo SDP danas je predložilo da se Mirando Mrsić i Milanka Opačić smjene sa svojih saborskih funkcija.


Ako prijedlog podrži klub saborskih zastupnika SDP-a, Mirando Mrsić tako bi trebao otići s mjesta predsjednika saborskog Odbora rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo. Milanka Opačić u tom će slučaju napustiti mjesto potpredsjednice Sabora, a vrh SDP-a predlaže da je zamijeni Siniša Hajdaš-Dončić.

Vezani članci Peđa Grbin Šef SDP-a sasuo nove kritike na račun premijera i Vlade: "HDZ radi po onoj staroj 'drži vodu dok majstori odu'" Milanka Opačić, bivša SDP-ova zastupnica (Foto: Dnevnik.hr) Opačić otkrila čuje li se s Milanovićem i hoće li podržati HDZ u Saboru

Mirando Mrsić za Novu TV je komentirao prijedlog predsjedništva stranke te poručio kako je je riječ o kažnjavanju slobode govora.

"Bernardić  vodi politiku strahovlade i netolerancije umjesto da demokratizira i modernizira SDP. Umjesto da podnesu moralnu i političku odgovornost za neuspjeh na lokalnim izborima, Bernardić i vodstvo stranke i dalje nastavljaju s podjelama i i kažnjavaju slobodu govora. Niti Bernardić, a niti članovi predsjedništva koji su glasali za čistke u SDP neće me zaustaviti da i dalje ukazujem na probleme i tražim promjene", kazao je za Novu TV Mirando Mrsić.

Podsjetimo, Opačić i Mrsić oštro su kritizirali stranačko vodstvo, posebice predsjednika stranke Davora Bernardića zbog rezultata na lokalnim izborima.

Opačić je poručila kako se nju i Mrsića kažnjava zbog verbalnog delikta te je poručila kako oni koji ih žele smijeniti nemaju petlje navesti pravi razlog zašto to čine.

Bojan Glavašević je naime, nakon sjednice Predsjedništva poručio kako nije riječ o sankcijama već je prijedlog smjene posljedica rezultata na parlamentarnim izborima.

"Ovo je kažnjavanje verbalnog delikta. Pravo na slobodu mišljenja više ne stanuje u SDP-u. Danas sam ja, a sutra netko drugi. To je ušutkavanje kritičara. Ovo tumačim kao obračun s neistomišljenicima. Mi smo bili stranka u kojoj se poštivalo pravo na drugačije mišljenje. Nažalost, ta praksa više ne postoji u SDP-u. Svi oni koji su rekli nešto protiv vodstva stranke, a to smo Mirando Mrsić i ja, smo sankcionirani. Međutim, danas ja, sutra netko drugi. O tome se sada puno više moraju pitati neki drugi članovi stranke. Mirando i ja puno manje", kaže Opačić i dodala da je ovo prvi put da se ovako sankcionira u SDP-u.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju