Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opačić o prijedlogu smjene

"Oni što nas žele smijeniti nemaju petlje reći pravi razlog, ovo je udar na zdravu pamet"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo SDP-a predložilo je da se Milanka Opačić i Mirando Mrsić smjene s mjesta potpredsjednice Sabora i mjesta predsjednika saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo.

Predsjedništvo SDP-a predlaže smjenu Milanke Opačić i Miranda Mrsića sa saborskih funkcija,  javlja reporterka Nove TV Ivana Brkić-Tomljenović. Predloženo je da na mjesto potpredsjednika Sabora umjesto Milanke Opačić sjedne Siniša Hajdaš-Dončić.

Pročitajte i ovo Biste na Pantovčaku - 4 Pozvao ga u koruptivnu koaliciju Juričan pisao Bernardiću: ''Jazavče, preuzmi bistu svoje muze i mentora i odnesi ju na Pantovčak'' Slika nije dostupna (Ne)povjerenje u institucije Glavni državni odvjetnik Jelenić sjedio u HNK-u pored Milana Bandića, koji mu je tuženik u procesu

Opačić je za Novu TV komentirala prijedlog stranačkog vodstva poručivši kako oni koji žele smijeniti nju i Mrsića nemaju petlje navesti pravi razlog zašto to čine.

"Ovo je kažnjavanje verbalnog delikta. Pravo na slobodu mišljenja više ne stanuje u SDP-u. Danas sam ja, a sutra netko drugi. To je ušutkavanje kritičara. Ovo tumačim kao obračun s neistomišljenicima. Mi smo bili stranka u kojoj se poštivalo pravo na drugačije mišljenje. Nažalost, ta praksa više ne postoji u SDP-u. Svi oni koji su rekli nešto protiv vodstva stranke, a to smo Mirando Mrsić i ja, smo sankcionirani. Međutim, danas ja, sutra netko drugi. O tome se sada puno više moraju pitati neki drugi članovi stranke. Mirando i ja puno manje", kaže Opačić i dodala da je ovo prvi put da se ovako sankcionira u SDP-u.

Istaknula je i kako je razočarana argumentima kako su smjene posljedica izbornih rezultata na prošlim parlamentarnih izbora. 

"Očekivala sam makar malo više petlje od ljudi koji su išli u smjene mene i Mrsića. Lista koju sam je predvodila bila je prva u 7. izbornoj jedinici. Ovo što oni rade je udar na zdravu pamet. Nemaju petlje reći da nas se smjenjuje zbog kritičkog mišljenja o lošim rezultaima ovih izbora, pa se pozivaju na prošle izbore", kazala je Opačić.

Na pitanje očekuje li da će klub saborskih zastupnika SDP-a potvrditi prijedlog smjene, poručila je kako će svatko odlučiti po svojoj savjetsti.

"Svi moramo ostati i gledati se u oči", kazala je Opačić.

 

Nakon sjednice Predsjedništva prijedlog smjene kojeg treba potvrditi saborski klub SDP-a komentirao je Bojan Glavašević.

„Umjesto Milanke Opačić, na mjesto potpredsjednika Sabora bit će predložen Siniša Hajdaš Dončić. Obzirom da dužnosti u Saboru pripadaju stranci, prijedlog predsjednika stranke bio je da se dužnost preraspodjele temeljem rezultata parlamentarnih izbora i evaluacije dosadašnjeg rada“, kazao je Glavašević i dodao kako nije riječ o sankcijama.

Kazao je i kako je jedan član predsjedništva bio protiv takvog prijedloga, ali nije želio navesti o kome je riječ.

Podsjetimo, Milanka Opačić i Mirando Mrsić najglasniji su kritičari stranačkog vodstva.

„Mirando Mrsić i Milanka Opačić zatražili su odlazak Davora Bernardića. Zbog toga primorsko-goranski SDP traži njihove smjene sa saborskih funkcija. Povratnica u SDP Aleksandra Kolarić kaže da bi Opačić sama trebala dati ostavku te da bi na funkciji potpredsjednica Sabora trebao biti netko tko provodi stranačke politike. Matić i Glavašević poručili su kako nisu za eventualne smjene ili sankcije“, izvijestila je reporterka Nove TV Ivana Brkić-Tomljenović.

Podsjetila je i  kako se šef SDP-a Davor Bernardić još nije oglasio o najavi zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o preimenovanju Trga maršala Tita.

Davor Bernardić, čiji je šef u zagrebačkoj organizaciji godinama bio upravo Milan Bandić, za sada šuti o njegovom jučerašnjem obratu i odluci da se ipak preimenuje Trg maršala Tita. No to bi mogla biti tema sjednice predsjedništva, reakcija je mnogo, burne su, pa se na kraju ipak očekuje i Bernardićeva“, izvijestila je Brkić-Tomljenović.

Članovi predsjedništva SDP-a poručuju kako je Bandićev ustupak Hasanbegoviću i Esihu rezultat želje Bandića da se održi na vlasti te da formira većinu u skupštini.

"Sve je otišlo u apsurd"

„Sve je otišlo u jedan apsurd i onda kad je već tako mogu preporučiti i Bandiću i onima koji se zalažu za promjenu imena trga, dakle Trg RH je trebao biti središnji gradski trg već 27 godina, a da bi bili zadovoljeni, moj bi prijedlog bio recimo da se trg zove Trg Titovog generala Franje Tuđmana. Tako bi zadovoljili i ljevičare i desničare i pokojnog Tuđmana vratimo sa Črnomerca na najljepši gradski trg“, kazao je Predrag Matić.

Arsen Bauk kaže kako su Bandićevi razlozi svima dobro poznati.

„Prodao je Tita kao što je Pavelić prodao Istru i Dalmaciju tada“, kaže Bauk.

Bojan Glavašević poručuje kako će SDP promijeniti odluku o preimenovanju ako se vrate na vlast. 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene