Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitamo, ministre!

APN prije kraja natječaja Banožiću odobrio kredit: Pogledate koliko ćemo mu platiti za izgradnju kuće

Ministar Banožić ipak se prijavio na APN i odobreno mu je subvencioniranje kredita. Ministar gradi kuću u Vinkovcima.

HDZ-ov ministar obrane Mario Banožić nije želio odgovoriti na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov o tome je li se prijavio za subvencionirani kredit. Prije manje od tjedan dana vješto je izbjegavao odgovor na pitanje, no kredit mu je ipak odobren. 

Banožić ne samo da se prijavio za stambeni kredit koji subvencionira država nego mu je on i odobren. Banožiću je subvencioniran kredit od 100.000 eura, a podiže ga za izgradnju nove kuće u Vinkovcima, javljaju 24 sata.

"Ukupna visina subvencije iznosi ukupno 25.306,32 eura", stoji u odgovoru APN-a od Ministarstva graditeljstva. 

Banožić kredit diže na rok od 15 godina. Ranije je objavljeno da se krediti odobravaju s rasponom kamata od 3,12 do 3,75 posto.

Ministar, naime, gradi kuću u rodnim Vinkovcima, a u veljači je otkriveno i da se raspitivao za subvencioniranje kredita preko APN-a. Zatražio je mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa ima li pravo koristiti potporu države za kredit namijenjen mladim građanima do 45. godine kao pomoć pri kupnji prve nekretnine.

Tada je izjavio: "Onog trenutka kada se pojavi građanin kojem bih ja uzeo potporu ja ću odustati."

"Zahtjev za subvencioniranje stambenog kredita g. Marija Banožića zaprimljen je dana 30. ožujka 2023. Zahtjev je obrađen u skladu s redoslijedom zaprimanja te je odobren subvencionirani stambeni kredit na sjednici povjerenstva održanoj 14. travnja 2023. godine u skladu sa zakonskim odredbama i donesena je Odluka o odobravanju subvencioniranja stambenog kredita.

Pročitajte i ovo Mario Banožić Subvencije države VIDEO "Ministre, jeste li se prijavili na APN?" Pogledajte kako se Banožić izmotava i izbjegava odgovoriti Ivani Pezo Moskaljov

Na temelju dostavljene Odluke banci, dana 25. travnja 2023. godine u APN-u je zaprimljen Ugovor o subvencioniranju stambenog kredita koji je potpisala kreditna institucija, a koji APN još nije supotpisao" stoji u odgovoru APN-a za 24sata. 

Kredit je Banožiću odobren još 14. travnja, a rok za prijave je 28. travnja ove godine, odnosno istječe ovaj petak. Prijave za kredite još stižu, no APN ne mora čekati istek prijava da bi odobrio kredit. 

  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene