Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Politički analitičar za Dnevnik Nove TV

'Ministri traže nova mjesta da bi zadovoljili ljude koji su ih zadužili'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se većina ministara žalila da će im trebati još ljudi, ministrica uprave u petak ima drugačije mišljenje.

'Još ima prostora za zapošljavanje. Tu je potrebno određen broj kadrova. Vjerujem da će biti potrebno zapošljavati dodatne službenike', govorili su ministri na prvoj sjednici Vlade.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović CIPEK I PUHOVSKI ZA DNEVNIK.HR Politički analitičari o mogućoj novoj bombi s Pantovčaka: "Možda razlog leži i u ovome" Sabina Tandara Knezović i Tihomir Cipek - 2 GOST DNEVNIKA NOVE TV Je li HDZ podmetnuo Butkovića? "Premijer ima ideju da se direktno ne upusti u to. Ipak ostaje udarac"

Proturječno je to obećanjima koja su davali u kampanji smatra profesor Tihomir Cipek i vjeruje da razlozi za ovakve najave leže negdje drugdje. 'Prva je da se od reformi odustaje unaprijed jer nisu bile osmišljene i ne zna se kamo bi one išle i kakve bi te reforme bile, a drugo je da oni traže nova mjesta da bi zadovoljili ljude koji su ih zadužili', objašnjava Cipek.

Ministrica Uprave Dubravka Jurlina Alibegović u petak drugačije govori. 'Vladi je cilj dobiti jednu efikasnu javnu upravu. Nije joj cilj novo zapošljavanje u javnoj upravi', kaže ministrica. Bivši ministar Uprave Arsen Bauk kaže da se potrebe za popunjavanjem mjesta u ministarstvima mogu se riješiti prebacivanjem ljudi iz drugih institucija.

U sindikatima vjeruju da je samo riječ o razlici između sistematiziranih i popunjenih radnih mjesta. Da je uistinu tako nadaju se i poslodavci i nevladin sektor.

'Ono što ministri, pogotovo u jednoj reformskoj vladi koji su mjesecima i mjesecima pričali kako reformirati Hrvatsku i smanjiti javni sektor, ne mogu doći na prvu sjednicu Vlade i reći da im treba još više ljudi', rekao je Davor Huić iz Udruge poreznih obveznika.

A desetak ministara ima manjak suradnika bez kojih kažu teško da mogu brojne projekte započeti i završiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene