Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavljivali rezove, a sada...

Sistematizacija radnih mjesta: U državnoj službi moguće je zaposliti još oko 11.000 ljudi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema službenoj sistematizaciji radnih mjesta u državnoj službi moguće je zaposliti još oko 11.000 ljudi.

S obzirom na najavljivane reforme, mnoge je iznenadio broj ministara koji su već na prvoj sjednici Vlade rekli da u njihovim ministarstvima ima prostora za dodatna zapošljavanja.

Pročitajte i ovo Konobar Nitko neće? Ugostitelj konobarima nudi plaću od 11.000 eura: "Nema radne snage" Ilustracija Proricanje sudbine Poslodavci krenuli dalje od životopisa: Za odluku o zapošljavanju potrebna je i potvrda gatara i feng shui majstora

Prema službenoj sistematizaciji radnih mjesta u državnoj službi moguće je zaposliti još oko jedanaest tisuća ljudi. Ministrica Uprave Dubravka Jurlina Alibegović, rekla je da tek slijedi ozbiljna analiza, nakon čega će se znati je li uistinu potrebno zapošljavati nove službenike ili napraviti reorganizaciju.

'Ovaj čas je vrlo teško reći, ali Vladi je cilj dobiti jednu efikasnu javnu upravu. Nije joj cilj novo zapošljavanje u javnoj upravi, nego postići to da postojeći zaposlenici obavljaju vrlo kvalitetno svoje zadaće', rekla je Alibegović.

'Naravno da ako je to znak nekog zapošljavanja bez plana i bez reforme onda možemo biti malo zabrinutiji oko toga', smatra Davor Majetić, direktor Hrvatske udruge poslodavaca.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene