Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča iz Provjerenog

Kako je trudnica dobila injekciju za pobačaj? DNEVNIK.hr doznaje - Ministarstvo šalje inspekciju u bolnicu

Aktualno Galerija Provjereno: Zbog pogreške izgubila bebu - 9 Provjereno: Zbog pogreške izgubila bebu - 9 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: Zbog pogreške izgubila bebu - 7 Provjereno: Zbog pogreške izgubila bebu - 7 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: Zbog pogreške izgubila bebu - 8 Provjereno: Zbog pogreške izgubila bebu - 8 Foto: DNEVNIK.hr +0 Provjereno: Zbog pogreške izgubila bebu - 5 Galerija 1/4 >>
Žena je prokrvarila u ranoj trudnoći i otišla u bolnicu. Mlada liječnica na ultrazvuku nije vidjela fetus, pa je procijenila da je trudnoća završena i dala joj injekciju koja se daje nakon spontanog pobačaja. Na kontroli desetak dana kasnije ultrazvuk je pokazao fetus, a čuli su se i otkucaji srca. Što se dogodilo?

Nakon što je emisija Provjereno ispričala potresnu priču o ženi kojoj je specijalizantica zagrebačke Petrove bolnice, nakon pogrešne procjene da je došlo do prekida trudnoće, na početku trećeg mjeseca dala lijek koji inače služi za stezanje maternice, Ministarstvo zdravstva u bolnicu šalje inspekciju, doznaje DNEVNIK.hr.

Pročitajte i ovo Nevrijeme srušilo stablo na autobus u Bjelovaru Krivo je more FOTOGALERIJA Posljedice jakog grmljavinskog nevremena: Vjetar srušio stablo na autobus, potopljene rive u više gradova

Odgovore o tome što se dogodilo bračni par pokušava dobiti već posljednjih šest mjeseci. 

Trudnica je, naime, završila na hitnom pregledu u Petrovoj bolnici zbog krvarenja u trudnoći. Specijalizantica koja ju je pregledala ustanovila je kako se na UZV-u ne vidi fetus i zaključila da je trudnoća završena. Maji je dala injekciju kojom se potiče vraćanje maternice u prvobitno stanje.

Dva tjedna kasnije na pregledu kod redovne liječnice za Maju Glazer Turčić uslijedio je šok.

Pročitajte i ovo Ilustracija Satima ga tražili Tužan kraj za medu koji je zalutao na autocestu: "Bio je teško ozlijeđen, locirali smo ga termovizijskim kamerama"

"Ginekologinja je problijedjela, okrenula mi je ekran, a ono moja beba u maternici, živa. Pustila je otkucaje srca, znači srčeko radi", priča Maja. No već je sutradan osjetila snažne bolove koji su označili početak kraja trudnoće.

Pročitajte i ovo Thierry Baudet Imat će glavobolje VIDEO Pogledajte kako je napadnut političar koji je došao održati govor na sveučilištu: "Sramota za sigurnosne službe"

"U tom se trenu dogodilo to da smo ovaj put stvarno izgubili dijete", prisjeća se njezin suprug Tomislav Turčić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene