Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imat će glavobolje

VIDEO Pogledajte kako je napadnut političar koji je došao održati govor na sveučilištu: "Sramota za sigurnosne službe"

Thierry Baudet
Thierry Baudet Foto: Afp
Lider nizozemske krajnje desnice Thierry Baudet napadnut je kišobranom u Belgiji, u kojoj je držao govor na sveučilištu.

Čelnika nizozemske krajnje desnice Thierryja Baudeta u četvrtak navečer napao je muškarac uzvikujući pritom antifašističke parole.

Baudet, vođa stranke Forum za demokraciju (FVD), boravio je u belgijskom gradu Gentu kako bi održao predavanje na događaju koji je organizirala konzervativna sveučilišna udruga, prenosi Politico.

U videu koji je na društvenim mrežama objavio belgijski desničarski političar Filip Dewinter vidi se kako je muškarac nasrnuo na Baudeta snažno ga udarivši kišobranom.

Pročitajte i ovo Provjereno: Skandal na ADU - 10 Skandal na Sveučilištu Provjereno u posjedu snimke na kojoj profesor brutalno vrijeđa studente: ''Je*o ti bog mater...''

Dewinter je rekao da je incident "sramota za sigurnosne službe". Nizozemski političari svih struja osudili su napad.

"Potpuno je neprihvatljivo ono što se večeras dogodilo Thierryju Baudetu"” napisao je na X-u Frans Timmermans, bivši šef EU Green Deala koji se natječe na listi socijalista-zelenih na nizozemskim izborima u studenom.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zbog pogreške izgubila bebu - 7 Donosi Provjereno Specijalizantica joj dala injekciju koja se daje nakon spontanog pobačaja. Uskoro je uslijedio šok: "Vidjeti da ti je dijete živo i onda ga opet izgubiti..."

"Nasilje se nikada ne smije tolerirati. Sloboda govora mora biti zaštićena, a počinitelj kazneno gonjen. Nadam se da je Baudet dobro."

Političar je naposljetku održao govor, ali je rekao da ima veliku kvrgu na glavi. Napadača je policija uhitila odmah nakon napada i završio je u pritvoru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene