Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki prijepori

Ministrica ponovno o premještanju zaraženih svinja, Pavliček uzvraća: "Pozivam ju da to odmah prijavi državnom odvjetništvu"

Aktualno Galerija Marija Vučković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministrica poljoprivrede Foto: Dnevnik Nove TV Svinja - 1 Svinja - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Svinja - 2 Svinja - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Svinja - 3 Galerija 1/4 >>
Oporba traži novi opoziv. Ovog puta na meti je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Tek je završio jedan, a oporba već kreće u novi opoziv - ovog puta do kraja tjedna Hrvatski suverenisti predat će potpise za opoziv ministrice poljoprivrede Marije Vučković. Prijedlog opoziva podržat će i SDP.

Ministrica Vučković nakon sastanka na temu afričke svinjske kuge, a na kojem je bio i premijer poručuje - nije bilo razgovora o njezinoj ostavci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vozač uhićen Teška prometna nesreća u Križevcima: Pješakinja stradala u naletu vozila na pješačkom, od zadobivenih ozljeda preminula u bolnici

No, ponovno je iznijela tvrdnje da je netko premještao zaražene svinje u općine gdje nije bilo zaraze.

"Odgovor je da su osobe, da je određena osoba, to je utvrđeno zapisnikom inspekcije, premještala nezakonito svinje u vremenu afričke svinjske kuge iz općine koja je tada imala dosta slučajeva u općinu koja je bila gotovo dva mjeseca mirna. Ja sada ime neću izgovoriti. Radi se o politički aktivnim osoba u nekim političkim strankama. kao što sam u ja drugoj", izjavila je Vučković. 

Pročitajte i ovo Renata Tausan Za Dnevnik Nove TV Hrvatica iz Bruxellesa o stravičnom napadu: "Bili smo alarmirani dok počinitelj nije uhvaćen. Odahnuli smo, ali uzbuna je na visokoj razini"

"Pozivam ministricu da, ima li saznanja da je bilo tko premještao protuzakonito svinje u zonama nadzora i time namjerno širio afričku svinjsku kugu, to odmah prijavi nadležnom Državnom odvjetništvu", poručio je Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene