Obavijesti Video Pretražite Navigacija
za dnevnik nove TV

Devastacija uvale Vruja: Iz Ministarstva prostornog uređenja objašnjavaju koliko je nekretnina u vlasništvu poduzetnika Latkovića

Aktualno Galerija Ilegalna gradnja u Vruji - 1 Ilegalna gradnja u Vruji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ilegalna gradnja u Vruji - 2 Ilegalna gradnja u Vruji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ilegalna gradnja u Vruji - 3 Ilegalna gradnja u Vruji - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ilegalna gradnja u Vruji - 4 Galerija 1/4 >>
Dnevnik Nove TV danima izvještava o bespravnoj gradnji u uvali Vruja.

Poslali smo upit Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i objasnili su nam kako je poduzetnik Stipe Latković, odnosno njegova tvrtka Point d.o.o., vlasnik dijela nekretnine u površini od 243 četvorna metra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UNIŠTAVANJE OBALE Stigla još jedna kazna za Vruju: Latković mora platiti još 70.000 kuna, dobio i naloge za rušenje Zoran Milanović ''O cjepivu pitajte Plenkošenka'' Milanović o uvali Vruja: ''Ma srušiš samo, potaracaš i super, opet je kamenjar. Što čekamo?... Srušite to! Zovite decu!''

Ta je tvrtka izgradila i ozakonila veći broj objekata na predmetnoj nekretnini. Kao vlasnik manjeg dijela nekretnina s ozakonjenim objektima upisana je i Republika Hrvatska.

Latkovićeva tvrtka obratila se Ministarstvu državne imovine sa zahtjevom za kupnju zemljišta, no taj je predmet još u postupanju. Uz odluku o prodaji donijet će se i odluka o naplati korištenja u proteklom razdoblju.

Za gradnju na državnom zemljištu potrebno je dobiti dozvolu Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede ili Ministarstva graditeljstva. Ministarstvo graditeljstva u više nas je navrata uputilo na adresu Državnog inspektorata jer je bespravna i nelegalna gradnja u njihovoj nadležnosti.

Državni inspektorat, kao što smo već izvijestili, kaznio je poduzetnika Stipu Latkovića sa 150 tisuća kuna i kaznenom prijavom. Latković je kazne platio.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene