Dnevnik Nove TV danima izvještava o bespravnoj gradnji u uvali Vruja.

Galerija Ilegalna gradnja u Vruji - 1 Ilegalna gradnja u Vruji - 2 Ilegalna gradnja u Vruji - 3 +0 Ilegalna gradnja u Vruji - 4

Poslali smo upit Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i objasnili su nam kako je poduzetnik Stipe Latković, odnosno njegova tvrtka Point d.o.o., vlasnik dijela nekretnine u površini od 243 četvorna metra.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović o uvali Vruja: ''Ma srušiš samo, potaracaš i super, opet je kamenjar. Što čekamo?... Srušite to! Zovite decu!'' Vruja: Bespravna gradnja - 5 Kaznena prijava i novčana kazna poduzetniku koji je bespravno gradio u uvali Vruja

Ta je tvrtka izgradila i ozakonila veći broj objekata na predmetnoj nekretnini. Kao vlasnik manjeg dijela nekretnina s ozakonjenim objektima upisana je i Republika Hrvatska.

Latkovićeva tvrtka obratila se Ministarstvu državne imovine sa zahtjevom za kupnju zemljišta, no taj je predmet još u postupanju. Uz odluku o prodaji donijet će se i odluka o naplati korištenja u proteklom razdoblju.

Za gradnju na državnom zemljištu potrebno je dobiti dozvolu Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede ili Ministarstva graditeljstva. Ministarstvo graditeljstva u više nas je navrata uputilo na adresu Državnog inspektorata jer je bespravna i nelegalna gradnja u njihovoj nadležnosti.

Državni inspektorat, kao što smo već izvijestili, kaznio je poduzetnika Stipu Latkovića sa 150 tisuća kuna i kaznenom prijavom. Latković je kazne platio.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju