Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Interes za Imunološki ranije su iskazali Grad Zagreb, Jadran Galenski laboratorij te Nexus FGS u suradnji s PharmaS-om, a spominjali su se i Octapharm, Biognost i Grifols.


Ministarstvo gospodarstva zaprimilo je osam pisama namjere za kupnju 73,41 posto dionica Imunološkog zavoda, izvijestili su danas iz Ministarstva.

Vezani članci Marihuana, ilustracija (Foto: AFP) U hrvatske ljekarne ponovno stiglo ulje kanabisa, moguće ga je dobiti na recept liječnika Izbio požar u zgradama HZJZ-a i Imunološkog zavoda (Foto: Igor Soban/PIXSELL) - 4 Namjerno ga potpalio: Policija uhitila muškarca zbog požara u Imunološkom zavodu i HZJZ-u

Rok za podnošenje pisma namjere za iskazivanje interesa za kupnju dionica i dokapitalizaciju Imunološkog zavoda istekao je danas u 15,00 sati.

Iz Ministarstva tek navode kako su zaprimili osam pisama namjere te kako će, nakon što se donese konačna odluka o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda, samo investitori koji su u roku dostavili pisma namjere, biti pisanim putem pozvani na podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju dionica i dokapitalizaciju Imunološkog zavoda.

Po nekim neslužbenim informacijama, interes su iskazala dva strana investitora i šest domaćih.

Svoj interes za Imunološki zavod već su ranije javno iskazali grad Zagreb, riječki Jadran Galenski laboratorij te hrvatski fond rizičnog kapitala Nexus FGS u suradnji s farmaceutskom tvrtkom PharmaS, a u medijima su se kao zainteresirani spominjali i Octapharm, Biognost i Grifols.


Fond Nexus i Rajićev PharmaS zainteresirani za Imunološki zavod!

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak nedavno je kazao da je Imunološki zavod stabilna, solventna tvrtka, nema poreznog duga te redovno iz svog poslovanja isplaćuje plaće.

Strateški cilj i zahtjevi prema budućem strateškom partneru su zadržavanje proizvodnje, vraćanje svih licenci, dugoročno održivost Imunološkog zavoda, radnih mjesta i proizvodnje u Hrvatskoj, rekao je tada Vrdoljak.

Imunološki zavod prije nekoliko mjeseci izgubio je dozvole za krvnu plazmu i bakterijska cjepiva, a potkraj sljedeće godine mogao bi izgubiti dozvole za virusna cjepiva, pa bi novi vlasnik trebao stvoriti uvjete za poslovanje i omogućiti što brže vraćanje tih dozvola. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook