Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulaganje i proizvodnja

Fond Nexus i Rajićev PharmaS zainteresirani za Imunološki zavod!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici obiju tvrtki u petak ujutro su bili na razgovoru u Ministarstvu gospodarstva i zainteresirani su za preuzimanje dvije trećine proizvodnje.

Predstavnici fonda Nexus FGS i domaće farmaceutske kompanije PharmaS u vlasništvu Luke Rajića u petak ujutro su bili na razgovoru u Ministarstvu gospodarstva gdje su predstavili svoje rješenje za Imunološki zavod.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kako do njega? Više od 10.000 ljudi još čeka povrat novca uloženog za spas Imunološkog Slika nije dostupna Porez im stvara nove muke Radnicima Imunološkog isplaćena plaća za travanj

Naime, obje kompanije su zainteresirane za investiranje u Imunološki zavod i preuzimanje dvije trećine proizvodnje i to prerade krvne plazme i proizvodnje virusnih cjepiva.

U prijedlogu kojeg su predstavili istaknuli su kako bi proizvodnja ostala u Hrvatskoj kao i u djelomičnom vlasništvu države s obzirom da je 50-postotni ulagatelj u fond Nexus FGS HBOR. Ubuduće bi se proizvodnja odvijala u PharmaSovim modernim pogonima u Popovači, čime bi se u konačnici zaposlilo između 150 i 180 radnika Imunološkog zavoda.

No, prije nego se uopće krene u bilo kakav konkretniji posao obje kompanije su izrazile potrebu da što hitnije krenu s analizom stanja u Imunološkom zavodu kako bi dobili sliku u kakvom se stanju Imunološki nalazi, jer informacije koje imaju za sada nisu pouzdane i uglavnom dolaze iz medija.

'Pripremili smo rješenje koje osigurava opstanak strateški važne proizvodnje krvnih derivata i virusnih cjepiva u Hrvatskoj, uz zapošljavanje većine radnika Imunološkog zavoda i zadržavanje suvlasništva Republike Hrvatske. U suradnji s domaćom farmaceutskom tvrtkom PharmaS spremni smo investirati 30 milijuna eura u obrtna sredstva i modernu opremu, a u cijelom procesu iznimno je bitna brzina donošenja odluka od strane države kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja', rekao je Marko Lesić, direktor Nexus Private Equity Partnera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene