Ministar graditeljstva Predrag Štromar odnio je pomoć trima najsjevernijim županijama za sanaciju klizišta.

Galerija


Naime, 80 posto svih klizišta je na sjeveru Hrvatske, a stanje se pogoršava svakom jačom kišom i snijegom. Deset milijuna kuna namijenilo je Ministarstvo graditeljstva za klizišta cijele Hrvatske, od čega će polovicu dobiti Krapinsko-zagorska, Varaždinska i Međimurska županija.

Vezani članci Štromar o subvencioniranju stambenih kredita i novim mjerama stambene politike (Foto: Josip Regovic/PIXSELL) Štromar najavio novi natječaj za subvencioniranje stambenih kredita; iduće godine i u ožujku Stradanja zbog klizišta u Hrvatskoj Kostajnici (Foto: Pixsell) Stradalnici iz Kostajnice do kraja godine u novim domovima: "Vodimo brigu o njima i održat ćemo obećanje"

"Nismo razmišljali o odvodnji vode, koja je pokretač klizišta, kad smo gradili i asfaltirali ceste tako da se sad saniraju postojeće ceste", rekao je ministar Štromar.

Ministar je rekao da se radi na sprječavanju stvaranja novih klizišta.

"Radi se kartiranje kako bi se utvrdilo gdje su potencijalna klizišta. Načelnici i gradonačelnici, prilikom izrade prostornog plana, na tim područjima neće smjeti otvarati nove zone gradnje", rekao je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr