Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon potvrđene optužnice

Ministar pravosuđa Bošnjaković: Tražit ćemo od BiH izručenje Mamića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo pravosuđa uputit će Bosni i Hercegovini (BiH) zamolbu za izručenje bivšeg čelnika GNK-a Dinamo Zdravka Mamića nakon što im osječki Županijski sud dostavi potrebnu dokumentaciju, najavio je u utorak uoči sastanka užeg kabineta Vlade ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Optužno vijeće osječkog Županijskog suda u utorak je potvrdilo drugu Uskokovu optužnicu protiv Mamića i još šestorice okrivljenika te najavilo traženje Mamićeva izručenja iz BiH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pravna bitka još nije gotova Dnevnik Nove TV doznaje: Ministarstvo pravosuđa uputilo zahtjev za izručenje Zdravka Mamića Tjeralica za Mamićem (Foto: MUP.hr) Izjasnit će se o izručenju Na stranicama MUP-a objavljena tjeralica za Zdravkom Mamićem. Zahtjev za izručenjem stigao u BiH gdje će biti priveden

Upitan kakva je daljnja procedura, Bošnjaković je novinarima odgovorio da Ministarstvo pravosuđa prvo mora dobiti zahtjev za izručenje i dokumentaciju od suda u Osijeku, a nakon toga će uputiti zamolbu BiH za Mamićevo izručenje.

"Nakon toga je stvar na tijelima BiH. Njihov sud odlučuje jesu li ispunjeni formalni uvjeti za izručenje", rekao je Bošnjaković te je napomenuo da o odluci suda ovisi daljnja procedura, a konačnu odluku donosi ministar pravde BiH.

Na pitanje postoje li sada uvjeti za izručenje u okviru sporazuma koji je Hrvatska potpisala s BiH, Bošnjaković je odgovorio kako će se sve vidjeti kada ministarstvo dobije dokumentaciju i pokrene proceduru. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene