Ministarstvo pravosuđa uputit će Bosni i Hercegovini (BiH) zamolbu za izručenje bivšeg čelnika GNK-a Dinamo Zdravka Mamića nakon što im osječki Županijski sud dostavi potrebnu dokumentaciju, najavio je u utorak uoči sastanka užeg kabineta Vlade ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Galerija


Optužno vijeće osječkog Županijskog suda u utorak je potvrdilo drugu Uskokovu optužnicu protiv Mamića i još šestorice okrivljenika te najavilo traženje Mamićeva izručenja iz BiH.

Vezani članci Pravosudni policajac slučajno se propucao u zgradi riječkog suda (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) Ozlijeđeni pravosudni policajac još u životnoj opasnosti, otkriveni detalji kako je došlo do samoranjavanja Zdravko Mamić (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Dnevnik Nove TV doznaje: Ministarstvo pravosuđa uputilo zahtjev za izručenje Zdravka Mamića

Upitan kakva je daljnja procedura, Bošnjaković je novinarima odgovorio da Ministarstvo pravosuđa prvo mora dobiti zahtjev za izručenje i dokumentaciju od suda u Osijeku, a nakon toga će uputiti zamolbu BiH za Mamićevo izručenje.

"Nakon toga je stvar na tijelima BiH. Njihov sud odlučuje jesu li ispunjeni formalni uvjeti za izručenje", rekao je Bošnjaković te je napomenuo da o odluci suda ovisi daljnja procedura, a konačnu odluku donosi ministar pravde BiH.

Na pitanje postoje li sada uvjeti za izručenje u okviru sporazuma koji je Hrvatska potpisala s BiH, Bošnjaković je odgovorio kako će se sve vidjeti kada ministarstvo dobije dokumentaciju i pokrene proceduru. (Hina)

Oglasio se Ured Angele Merkel o puštanju pjesama Marka Perkovića Thompsona tijekom predizbornog skupa u Zagrebu