Marko Pavić (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Marko Pavić (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Aktualna situacija u Hrvatskoj postavlja pred poslodavce i organizacije niz izazova, posebice kako zadržati ljude da ne odlaze trbuhom za kruhom u druge zemlje EU-a.


Tim je povodom u Zagrebu organizirana HR konferencija Employee Engagement & Retention: Privuci i zadrži, kojoj je cilj ponuditi rješenja za ovaj problem.

Vezani članci Ministar Marko Pavić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) LGBTIQ zajednica poziva ministra Marka Pavića da se izjasni: ''Zašto ste podržali diskriminirajući zakon?'' Marko Pavić, ministar rada i mirovinskoga sustava (Foto: Dnevnik.hr) Neće biti štrajka! Uspješno završeno mirenje Vlade i sindikata: ''Pronašli smo još 150 milijuna kuna''

Jedan od govornika bio je i ministar rada Marko Pavić, koji je najavio mjeru cjeloživotnog obrazovanja od 2021. godine, javila je novinarka DNEVNIK.hr-a Ivana Domitrović. Još nije poznato kako će ta mjera točno izgledati, ali Pavić kaže da je inspiracija bila francuski model – tamošnji predsjednik Emmanuel Macron želi uvesti cjeloživotno obrazovanje kao ljudsko pravo, i to tako da radnici jednom godišnje mogu pomoću aplikacije potrošiti 500 eura na neki program obrazovanja.

Hoće li radnik novac koristiti svake godine ili će ga čuvati nekoliko godina i tako akumulirati sredstva – ovisi o pojedincu, ali ona će mu biti na raspolaganju. Sredstva za sličnu mjeru namijenjenu hrvatskim radnicima osigurala bi se iz EU fondova.

Jedan od primjera takvog obrazovanja koji bi se mogao implementirati i kod nas jest ulaganje kojim bi nezaposlene žene srednje dobi na ruralnom području na kojem se razvija turizam mogle učiti strane jezike.

HR konferenciju organizira poslovni tjednik Lider u suradnji s Udrugom U4HR (Udruga za upravljanje, umrežavanje, učenje i unapređivanje ljudskih potencijala u Hrvatskoj).

5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje