Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HR KONFERENCIJA

Ministar Pavić ima zanimljivu ideju – dobivali bismo novac od države da učimo nove vještine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktualna situacija u Hrvatskoj postavlja pred poslodavce i organizacije niz izazova, posebice kako zadržati ljude da ne odlaze trbuhom za kruhom u druge zemlje EU-a.

Tim je povodom u Zagrebu organizirana HR konferencija Employee Engagement & Retention: Privuci i zadrži, kojoj je cilj ponuditi rješenja za ovaj problem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najnovija znanja i vještine Što su moderni studijski smjerovi i zašto ostvaruju rekordne upise Marko Pavić (Foto: Dnevnik.hr) PARFEMI I VINA Osobni touch na kraju platio iz svog džepa: "Odlučio sam protokolarne poklone financirati iz vlastitih sredstava"

Jedan od govornika bio je i ministar rada Marko Pavić, koji je najavio mjeru cjeloživotnog obrazovanja od 2021. godine, javila je novinarka DNEVNIK.hr-a Ivana Domitrović. Još nije poznato kako će ta mjera točno izgledati, ali Pavić kaže da je inspiracija bila francuski model – tamošnji predsjednik Emmanuel Macron želi uvesti cjeloživotno obrazovanje kao ljudsko pravo, i to tako da radnici jednom godišnje mogu pomoću aplikacije potrošiti 500 eura na neki program obrazovanja.

Hoće li radnik novac koristiti svake godine ili će ga čuvati nekoliko godina i tako akumulirati sredstva – ovisi o pojedincu, ali ona će mu biti na raspolaganju. Sredstva za sličnu mjeru namijenjenu hrvatskim radnicima osigurala bi se iz EU fondova.

Jedan od primjera takvog obrazovanja koji bi se mogao implementirati i kod nas jest ulaganje kojim bi nezaposlene žene srednje dobi na ruralnom području na kojem se razvija turizam mogle učiti strane jezike.

HR konferenciju organizira poslovni tjednik Lider u suradnji s Udrugom U4HR (Udruga za upravljanje, umrežavanje, učenje i unapređivanje ljudskih potencijala u Hrvatskoj).

Aktualno 5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje I vi možete podijeliti svoje znanje s roditeljima (Foto: Thinkstock) I vi možete podijeliti svoje znanje s roditeljima (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock Društvene mreže pomažu pripadnicima starije dobi smanjiti osjećaj usamljenosti Društvene mreže pomažu pripadnicima starije dobi smanjiti osjećaj usamljenosti Foto: Getty Online kupovina sve praktičnija Online kupovina sve praktičnija Foto: Getty Digitalne knjige Digitalne knjige Foto: Getty +0 Pomozite roditeljima Hrvatska 5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje 1/5 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene