Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao i rektora Borasa

Ministar Fuchs o uvjetima pod kojima će djeca ići u školu tijekom epidemije: "Na vrijeme će znati. Razrađujemo sve moguće scenarije, moramo proigrati sve''

Radovan Fuchs u Dnevniku Nove TV - 1
Radovan Fuchs u Dnevniku Nove TV - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Kada su u pitanju djeca i mladi, sve zanima kako će se i hoće li se uopće održavati nastava na jesen, ali i što se to događa na zagrebačkom Sveučilištu. Na ta je pitanja u Dnevniku Nove TV odgovarao novi ministar obrazovanja Radovan Fuchs. S njim je razgovarao reporter Mislav Bago.

Novi ministar obrazovanja Radovan Fuchs u Dnevniku Nove TV je otkrio kada će roditelji i djeca znati pod kojim uvjetima će se ići u školu. ''Nadam se uskoro. Ne idući tjedan, ali na vrijeme će znati. Razrađujemo sve moguće scenarije, moramo proigrati sve'', rekao je.

Pročitajte i ovo Radovan Fuchs i Sabina Tandara-Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV - 2 Za Dnevnik Nove TV Hoće li učitelji u štrajk? Ministar odgovara: "Nadam se da nitko neće izaći na ulicu. Imamo trend rasta plaća, trebaju biti zadovoljni" Ministar će se ispričati - 2 Je li bio pijan? Fuchs će se ispričati profesoru koji se potukao s učenikom, ali pod jednim uvjetom: "Alkoholizam je nešto najstrašnije"

Na pitanje bi li trebala sva djeca ići u školi ako epidemiološka situacija bude povoljna, rekao je da bi trebalo biti moguće da sva djeca pohađaju nastavu.

Kada je riječ o upozorenjima učitelja da je djeci potrebno međusobno druženje, Fuch poručuje: ''Imperativ je djecu vratiti u školi, i osnovnu i srednju. Nisu samo djeca u pitanju, tu su i roditelji i učitelji''.  

O zagrebačkom Sveučilištu: Ja tu ne mogu ništa

Fuchs je komentirao i stanje na Sveučilištu u Zagrebu u kojem dolazi do sve češćih sukoba između rektora Damira Borasa i Filozofskog fakulteta. Ministar ističe da je njegova pozicija takva da je sve to u isključivo u nadležnosti Sveučilišta. ''Senat je taj koji može nešto napraviti'', kazao je.

Na pitanje smatra li da je normalno da Filozofski fakultet u skladu s propisima odabere dekana, a da zatim rektor sruši tu odluku, Fuchs je podsjetio na uzrečicu da ''pravda i pravo nisu isto''. Kaže da on osobno nema problema s načinom na koji rektor Boras vodi zagrebačko Sveučilište. ''Vidjet ćemo sve. Ja ću, nadam se razgovarati s rektorom Borasom, kao i sa svim ostalim rektorima, pa ćemo vidjeti'', kazao je.

Dodaje da ne Borasovo ponašnje on niti tolerira niti ne tolerira. ''Nažalost, ili na sreću, kako hoćete, u ovom trenutku niti ministar niti premijer niti predsjednik države ne može učniti ništa unutar samog Sveučilišta'', poručuje Radovan Fuchs.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene