Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka ministra

Banožić povisio naknade vojnicima angažiranim na poplavama: Poznat iznos koji dobivaju po danu

Vojnici angažirani na poplavama
Vojnici angažirani na poplavama Foto: MORH
Hrvatske vojnikinje i vojnici koji su od 15. svibnja angažirani na poplavljenim područjima umjesto dosadašnje naknade od 20 primit će za svaki dan angažmana naknadu u neto iznosu od 40 eura, priopćeno je iz MORH-a.

Nakon susreta s hrvatskim vojnicima koji su od 15. svibnja angažirani na poplavljenim područjima Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije ministar obrane Mario Banožić donio je Odluku o ostvarivanju prava na naknadu pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske angažiranima u pružanju pomoći u provedbi mjera obrane od poplave, navode u MORH-u.

Hrvatske vojnikinje i vojnici koji su od 15. svibnja angažirani na poplavljenim područjima umjesto dosadašnje naknade od 20 primit će za svaki dan angažmana naknadu u neto iznosu od 40 eura.

Pročitajte i ovo Klizište prijeti kućama izvanredne mjere FOTO Rijeke nabujale, pred stanovnicima još jedna neizvjesna noć: U Karlovcu i Hrvatskoj Kostajnici na snazi je izvanredno stanje

Nakon što je obišao područje Hrvatske Kostajnice, Nove Drenčine, Petrinje i Karlovca, Banožić se uvjerio kako obavljaju zahtjevan posao više nego uspješno i učinkovito u složenim terenskim uvjetima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obilne kiše VIDEO I susjedi se bore s poplavama, evakuirano 900 ljudi: Auti plivaju, prekinut željeznički promet...

"Hrvatska vojska na terenu obavlja uistinu respektabilan i značajan posao, a svoj angažman nastavit će i dalje sukladno iskazanim potrebama. Već je 300 pripadnika raspoloživo na području Sisačko-moslavačke županije, a na raspolaganju je, kako smo i najavili, još 150 vojnika na području Karlovačke županije", izjavio je Banožić.

Više o poplavama u Hrvatskoj možete pročitati OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene