Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilne kiše

VIDEO I susjedi se bore s poplavama, evakuirano 900 ljudi: Auti plivaju, prekinut željeznički promet...

Obilne kiše i poplave uzrokovale su evakuaciju oko 900 ljudi u utorak u talijanskim regijama Emilia-Romagna i Marche nakon što su se izlile iz korita rijeke i potoci ili je postojala prijetnja da se to dogodi.

Evakuirana su područja uzduž obale Jadrana, izvijestila je novinska agencija ANSA.

Odjel za nesreće i hitne slučajeve bolnice Senigallia blizu Ancone, glavnog grada regije Marche, morala je biti evakuirana zbog poplave. Nije bilo izvješća o žrtvama.

Vatrogasne službe izvijestile su o srušenom drveću, klizištima i zaglavljenim autima. Vatrogasci su pozvani više od 120 puta, priopćile su.

Željezničke veze između gradova u regiji su prekinute, a u nekim gradovima vlasti su zatvorile škole.

Općine duž Jadrana blokirale su pristup plažama, ukazavši na snažne vjetrove i visoke valove. Do klizišta je došlo u pokrajini Pesaro i Urbino u Marcheu.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Obišao poplavljeni Gračac Božinović: ''Situacija je ozbiljna, trebamo tražiti dugoročna rješenja''

Agencija za civilnu obranu objavila je upozorenje najviše razine u ponedjeljak, upozoravajući na poplave i klizišta u regiji Emilia-Romagna. Stanovnici u određenim područjima pozvani su da izbjegavaju nepotrebna putovanja i ako je moguće da rade od kuće.

Pročitajte i ovo Kostajnica iz zraka grad u vodi Ovo je šesta poplava u devet mjeseci: Pogledajte obećanja političara nakon svake poplave u Hrvatskoj Kostajnici

Regiju je pogodila obilna kiša, uz nabujale rijeke početkom mjeseca, što je dovelo do nekoliko smrti i evakuacija stotina ljudi.

Siciliju su također pogodile obilne kiše u ranim satima u utorak. Hitne službe su zvane 115 puta kako bi pomogle vozačima ili da raščiste drveće koje je palo na ceste.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene