Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u utorak da nema što dodati izvješću Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK), koji je podnio kaznenu prijavu protiv zamjenika predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Sabora Milijana Brkića i njegova brata te dvojice osumnjičenika iz afere SMS Franje Varge i Blaža Curića.

Galerija


"Mislim da je policija izašla s onoliko detalja s koliko je mogla u ovom trenutku. Sada je to predmet koji je u nadležnosti DORH-a i daljnji tijek postupka je na Državnom odvjetništvu, koje može nalagati mjere koje smatra potrebnima", rekao je Davor Božinović uoči konferencije o sigurnosti cestovnog prometa.

Vezani članci Svečani program u Kninu: (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) - 17 Božinović i Butković podržavaju kandidaturu predsjednice: "Ostaje joj samo da pobijedi" Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr) Božinović o stravičnom zločinu na Kajzerici: "Policija je reagirala promptno i profesionalno"

Na upit kako će se HDZ postaviti po tom pitanju, odgovorio je da se HDZ nema što postavljati već treba pustiti da postupak ide svojim tijekom.

Što se tiče otvaranja istrage protiv ministrice regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijele Žalac zbog izazivanja prometne nesreće, Božinović je rekao da je policija napravila posebno izvješće koje je dostavljeno Državnom odvjetništvu u Vinkovcima, koje će sada vodi taj postupak. (Hina)