Milijan Brkić, Jozo Brkić, Franjo Varga, Blaž Curić (Foto: PIXSELL)
Milijan Brkić, Jozo Brkić, Franjo Varga, Blaž Curić (Foto: PIXSELL) Foto: Pixsell

Podignuta je kaznena prijava protiv Milijana Brkića i još tri osobe zbog sumnje u neovlašteno presretanje računalnih podataka.


Dovršeno je je kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljana i to starosti 37, 49, 50 i 50 godina te su 15. travnja 2019. u prijepodnevnim satima Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, podnijeli kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka na štetu više osoba, priopćila je policija.

Vezani članci Zdravko Mamić (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Bjegunac Zdravko Mamić progovorio o svojoj ulozi u aferi SMS: "To je jedna velika konstrukcija" Blaž Curić doveden u USKOK (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) USKOK pokrenuo istragu protiv Blaža Curića, zatražit će i određivanje istražnog zatvora

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o Milijanu Brkiću (49), njegovom bratu Jozi (50), Franji Vargi (37) te Blažu Curiću (50)

Priopćenje Ravnateljstva policije prenosimo u cijelosti:

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, SSKOK Osijek dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljana i to starosti 37, 49, 50 i 50 godina te su 15. travnja 2019. u prijepodnevnim satima Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, podnijeli kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka na štetu više osoba.

Osnovano se sumnja da je jedan od osumnjičenih u dužem vremenskom periodu, na poticaj i uz pomaganje ostalih osumnjičenih, počinio više kaznenih djela neovlaštenog presretanja računalnih podataka kao i zlouporabu naprava te na taj način neovlašteno pristupao sadržajima korisničkih računa oštećenih osoba da bi potom te sadržaje učinio dostupnima drugim osumnjičenima.

Osnovanost sumnje u ova kaznena djela, koja se progone po službenoj dužnosti, proistječe iz dokaznih radnji pretraga pokretnih stvari koje su provedene temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku, a koje su obavljene u sklopu višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje je ranije provedeno u koordinaciji sa USKOK-om.

Podsjetimo, u novom kraku afere SMS došlo se do indicija da je Milijan Brkić presretao računalnu poštu svoje bivše supruge.

"Cirkus koji je počeo prije 10 mjeseci, ide dalje, a kao što sam već rekao, u njemu i dalje ne želim sudjelovati. Za sada ću samo nadodati da je sramotno u što su pojedinci pretvorili državne institucije", rekao je Brkić u subotu za Dnevnik Nove TV.