Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AFERA VJETROELEKTRANE

Ministar Ćorić: "Nakon konzultacija s DORH-om odlučili smo ići na poništenje odluke iz 2017. godine"

Tomislav Čorić
Tomislav Čorić DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Tomislav Čorić Tomislav Čorić Foto: DNEVNIK.hr Ministar Tomislav Čorić - 1 Ministar Tomislav Čorić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ministar Tomislav Čorić - 2 Ministar Tomislav Čorić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ministar Tomislav Čorić - 3 Galerija 1/4 >>
Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u Karlovcu je prokomentirao aferu vjetroelektrane.

"U lipnju 2017., prije nego što sam stupio na ministarsku dužnost, započele su konuzultacije s državnim odvjetništvom po ovom pitanju i nakon konzultacija s DORH-om odlučili smo ići na poništenje odluke iz 2017. kako bismo zaštitili interes Republike Hrvatske i obranili se od potencijalne tužbe", rekao je ministar Tomislav Ćorić u Karlovcu.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić BURNA SJEDNICA Komentar Hrvoja Krešića: "Svjedočenje Mayera nije ni približno isto kao ono Kovačevića. To vladajuće dovodi u nezgodnu poziciju" Slika nije dostupna AFERA VJETROELEKTRANE Bespovratni poticaji ''po babi i stričevima'': Bivša suradnica dvije nekadašnje Plenkovićeve uzdanice priznala krivnju, dobila je 10 mjeseci zatvora uvjetno

"Društvo koje je investitor već je tada podnijelo tužbu protiv rješenja zbog šteta koje bi nastale nerealizacijom projekta", kazao je i dodao da njegov prethodnik Slaven Dobrović nije bio na sastanku u državnom odvjetništvu:

"Ministar Dobrović to nije napravio jer on nije napravio ništa tijekom cijelog mandata. Ne vidim da je u godinu i nešto dana njegovog mandata išta učinjeno, ali nije na meni da to govorim. Ušao sam u ovo kako bi se Hrvatska unaprijedila na tom području."

Dodao je i kako je Dobrovićevo rješenje bilo podložno tužbi. "S obzirom na činjenicu da bi smjer mogao biti problematičan za Hrvatsku, kontaktirali smo državno odvjetništvo. Da to nismo učinili, nisam siguran da bih donio ovakvu odluku. Ne mislim da je nužno da svaku odluku objavljujem hrvatskoj javnosti jer sam siguran da hrvatski građani to ni ne očekuju. Referirao sam sve već na činjenicu da je Zelena akcija kao udruga tužila ovo rješenje, izgubila je tu tužbu na Upravnom sudu, dobili smo i žalbu. Zašto je ministar Dobrović tako postupio, treba pitati njega. Njegov nerad u ministarstvu nakon kojeg su ostale samo velike riječi, govore dovoljno o njemu. Vrijeme je da se odgovori na te teze."

Kazao je i da je Milenka Bašića, investitora u vjetropark Krš-Pađene, upoznao na službenom sastanku u ministarstvu. "Takvih sastanaka je bilo nekoliko, upoznao nas je s namjerama. Nisam to shvatio kao pritisak jer je on kao investitor samo iznio svoje pravne pozicije", kazao je Ćorić. Naveo je i da s Josipom Rimac nije nikad razgovarao o tom projektu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene