Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je snimku razgovora koja je procurila u javnost.


Ministar Beroš komentirao je snimku telefonskog razgovora koja je procurila u javnost, ali i najavu zamjenice ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice Dijane Zadravec da će ga zbog snimanja razgovora tužiti.

Vezani članci Dijana Zadravec Zadravec pred otkazom? Vatavuk o njezinim medijskim istupima: "Jako dobro zna da se ogriješila o naša bolnička pravila" Vili Beroš Beroš o inspekciji u KBC Sestre Milosrdnice: "Ne očekujem da će to brzo završiti, ali s nestrpljenjem čekam nalaz"

Kako je Beroš kazao, njegova suradnja sa Zadravec bila je profesionalna, bez nesuglasica. "Problemi su počeli nakon sukoba koji je ona imala s jednom djelatnicom u KBC-u Sestre Milosrdnice. Tada sam ukazivao na to da se taj prijepor mora rješavati ne medijski, nego u ustanovi. Problemi su eskalirali tijekom izbora za ravnatelja Vinogradske bolnice", dodao je Beroš.

"Tada su počeli pritisci i vrlo agresivni pozivi prema meni. Ovo je samo jedan u nizu sličnih razgovora i on dokazuje sadržaj koncepta - pokušaj utjecaja na mene kao nekog tko i ne može odlučivati o tom pitanju", objasnio je Beroš navodeći kako je vrlo jasno da o tome odlučuje Upravno vijeće ustanove.

"S obzirom na to da su se takvi razgovori i dolasci u ministarstvo nastavili, čemu svjedoče moji suradnici, jednom sam prilikom na sastanku kad se poziv dogodio isti stavio na razglas zato da svi oni koji su prozivani, uz mene, čuju o čemu je riječ te da, u konačnici, zaštitim i sebe i njih", istaknuo je Beroš.

Nije snimio niti tražio da se snimi razgovor

Navodi da on razgovor nije snimio niti ga je pustio u medije. "Riječ je o nečem što je izvan moje kontrole", rekao je Beroš i dodao da premijer Andrej Plenković nije imao nikakva utjecaja na izbor ravnatelja u Vinogradskoj bolnici.

"Ja smatram da je legitimno da se svatko bori za svoj osobni probitak, međutim sve ima svoju granicu. Mislim da je u ovom trenutku ona pređena. Osobno se nisam obraćao institucijama da me zaštite iako mislim da ovakvi razgovori nisu primjereni. Nisam strašljiva osoba", kazao je Beroš.

Ističe kako nikome nije rekao da snima razgovor. "Niti sam snimao niti sam nekome rekao da snima. Teoretski je to vrlo moguće. Ja ne mogu za to odgovarati", istaknuo je. 

"Stavio sam razgovor na razglas da i druge upoznam s tonom i načinom, pritiscima i insinuacijama na određene stvari za koje ja tvrdim da ne postoje, pa čak i ucjenama", zaključio je Beroš.

Podsjetimo, nakon što je objavljena snimka razgovora između Vilija Beroša i Dijane Zadravec, Beroševe stranačke kolegice i zamjenice ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice, o natječaju za ravnatelja KBC-a sama Zadravec potvrdila je kako je snimka autentična. Najavila je i da će zbog objave snimke tužiti ministra Beroša.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju