Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radovi na omiškoj obilaznici

VIDEO Zaigrali se eksplozivom? Kamenje letjelo po kućama, oštetilo zidove i automobil: "Sreća da nitko nije prolazio"

Na dugoočekivanoj omiškoj obilaznici radi se punom parom te je u tijeku i probijanje tunela kroz Omišku Dinaru uz koji mora postojati i prolaz za pješake. Ovih dana traju miniranja stijena i lokalni stanovnici na praskove i eksplozije u blizini već su pomalo navikli – sve do jučer.

"Za vrijeme miniranja poletjela su kamenja na sve strane. Oštećena je hauba jednog automobila, napukao je zid kuće, bilo je oštećenih krovova. Također, kamenje je padalo po ulici i sva sreća da u to vrijeme nitko nije prolazio jer je moglo biti i ozlijeđenih", kazala je jedna stanovnica omiškog naselja Borik.

Pročitajte i ovo Prosvjed mještana Tugara - 1 Godinama su upozoravali Mještani Tugara prosvjeduju i traže obnovu ceste: "Strahujemo za djecu, nemaju niti autobusnu stanicu" Slika nije dostupna Između Splita i Omiša FOTO: U odronu kamenja na cestu dvoje ozlijeđenih

Ipak djelatnici tvrtke Strabag koja izvodi radove odmah nakon incidenta spustili su se u naselje i raspitivali se o šteti.

Sve oštećeno obećali su sanirati, no sigurnost ljudi bila je najviše ugrožena jer jača miniranja nisu bila najavljena kako bi građani mogli zaštititi sebe i svoju imovinu, piše Dalmacija Danas

Kako je izgledalo opasno miniranje pogledajte u videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene