Na dugoočekivanoj omiškoj obilaznici radi se punom parom te je u tijeku i probijanje tunela kroz Omišku Dinaru uz koji mora postojati i prolaz za pješake. Ovih dana traju miniranja stijena i lokalni stanovnici na praskove i eksplozije u blizini već su pomalo navikli – sve do jučer.


"Za vrijeme miniranja poletjela su kamenja na sve strane. Oštećena je hauba jednog automobila, napukao je zid kuće, bilo je oštećenih krovova. Također, kamenje je padalo po ulici i sva sreća da u to vrijeme nitko nije prolazio jer je moglo biti i ozlijeđenih", kazala je jedna stanovnica omiškog naselja Borik.

Vezani članci Višeslav Pešić Gorjelo i nadomak Splita, vatrogasci upozoravaju - treba dojaviti svako paljenje vatre na otvorenom prostoru U Omišu putuju brodicama Cetinom - 2 Umjesto autom, Omišani na posao brodicom: ''Nosi te vamo tamo, treba držati pravac"

Ipak djelatnici tvrtke Strabag koja izvodi radove odmah nakon incidenta spustili su se u naselje i raspitivali se o šteti.

Sve oštećeno obećali su sanirati, no sigurnost ljudi bila je najviše ugrožena jer jača miniranja nisu bila najavljena kako bi građani mogli zaštititi sebe i svoju imovinu, piše Dalmacija Danas

Kako je izgledalo opasno miniranje pogledajte u videu.