Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od petka je u Hrvatsku ušlo više od milijun stranih turista, što ovaj vikend čini udarnim u dosadašnjem tijeku turističke sezone. Samo u Istru je od petka ušlo 125 tisuća stranaca, većinom Nijemaca, Talijana i Slovenaca.


Najjači dan bila je subota kada je granicu, prema podacima MUP-a, prešlo više od 400 tisuća vozila.

Vezani članci Kaštijun Perjanici hrvatskog turizma na vrata kuca ekološka bomba: ''Nama je sad slaba utjeha što im kažemo da smo bili u pravu'' Hrvatska policija Strašan slučaj u Istri: Godinama zlostavljala i tukla supruga, zaključavala ga u sobu i uzimala mu plaću...

Ti podaci, čini se, potvrđuju najave bolje sezone nego što je bila prošla kada je u sredini srpnja u Hrvatsku ušlo 60 tisuća stranih turista manje. Veći priljev turista stvorio je i nove poteškoće u prometu.

Prema podacima istarske policije nije bilo prometnih zastoja ali je promet bio pojačan na "istarskome ipsilonu", osobito na ulazu u veća turistička središta gdje su se stvarale kolone vozila.
Promet pojačan, vozi se bez zastoja

Na većini cesta vozi se bez zastoja, a promet je pojačan na glavnim spojnicama između obale i unutrašnjosti, izvjestio je Hrvatski autoklub.

Nakon podnevnih kolona kod tunela Sveti Rok i Mala Kapela, promet se stabilizirao, teče redovito i nema čekanja.

Povremeno je gust promet kod Velike Vesi, na završetku autoceste Zagreb-Macelj.

Na dionici A1, Zagreb-Split, kod vijadukta Božići zbog, na mahove olujnih udara bure, brzina je ograničena na 40 km/h.

Dionicu ceste D 33, od Šibenika do mjesta Tromilja, za promet je zatvorio požar, čije gašenje još traje. Požari su uzrok zatvaranja prometa i na županijskim cestama Drniš-Roški Slap i Pakovo Selo-Miljevci.

Na graničnim prijelazima Rupa, Pasjak, Kaštel, Plovanija i Macelj je pojačan putnički promet u oba smjera. Na ulazu GP Doljani-Metković čeka se oko 40 minuta. Preko GP Županja i Stara Gradiška također je pojačan ulaz vozila.

Do 23 sata na snazi je zabrana vožnje teretnim vozilima s više od 7,5 tona dopuštene mase na važnijim državnim cestama.

U trajektnim pristaništima promet je također pojačan, no bez duljih čekanja za ukrcaj. Trajekti plove redovito.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju