Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neka dođu kao turisti'

Milanović zabranio prosvjed europskih nacionalista: 'To ne bu išlo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo unutarnjih poslova danas je na zahtjev Vlade zabranilo najavljeni prosvjed europskih nacionalista.

MUP je na zahtjev Vlade zabranio prosvjed ekstremne desnice najavljen za subotu na Trgu bana Jelačića. 'Takvog međunarodnog okupljanja i te finte u Hrvatskoj neće proći. To ne bu išlo', izjavio je premijer Zoran Milanović obrazloživši da oni koji pozivaju na rušenje ustavnog poretka u Hrvatsku mogu doći kao turisti, a nikako kao politički protivnici.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Uoči izbora Svjetski mediji raspisali se o političkoj situaciji u Hrvatskoj: Plenković je autoritaran, Milanović oštra jezika Ministar Oleg Butković i predsjednik Zoran Milanović Novi nastavak Butković za dobro jutro Milanoviću: ''Koje li ironije, uđeš u kampanju kao predsjednik, a iz nje izađeš kao kravokradica!''

'Neće se dozvoliti okupljanje onih koji pozivaju na rušenje ustavnog poretka. Naša je obveza da se takvim idejama suprotstavimo', dodao je Milanović.

>> 'Ne dajmo prostora fašističkim skupinama! Ne želimo naciste u Zagrebu!'

'Da se još radi o hrvatskim strankama, ajde de, ali s obzirom na to da se radi o jednoj solidarnoj internacionali mogu samo reći da toga u Hrvatskoj neće biti. Oni koji pozivaju na progon manjina, Židova, Roma, na grabež tuđeg teritorija, ti će se prvo međusobno pohvatati, što će se dogoditi vrlo brzo, ali to neće raditi na hrvatskom teritoriju ni u Zagrebu, ni u Splitu, Rijeci, Međimurju, Baranji i u svim onim dijelovima za koje su hrvatski građani svih vjera i nacionalnosti davali svoje živote, svoju krv, da bi to danas bila Hrvatska', poručio je Milanović.

Premijer je i naglasio kako će se Vlada u ovakvim situacijama ponašati vrlo jasno i s odlučnim porukama.

Podsjetimo, Hrvatska čista stranka prava organizira 'Međunarodnu nacionalističku konferenciju i mimohod ZA GENERALE” na temu 'Važnost povezivanja nacionalista Europe' na koju su pozvani gosti iz srodnih organizacija diljem Europe. Među njima je i mađarska stranka Jobbik koja iskazuje otvorene pretenzije prema dijelovima hrvatskog teritorija.

'Mimohod se organizira povodom godišnjice sramotne presude hrvatskim generalima u Haagu. Mimohodom i govorima ćemo jasno, bez ustručavanja, reći što mislimo ne samo o presudi, već i o domaćim izdajnicima koji su hrvatske generale doveli u poziciju da im se sudi po svjetskim inkvizicijskim sudovima. Organizator mimohoda je Mladež HČSP-a', stoji na stranicama te stranke.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene