Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani protiv mimohoda fašista

'Ne dajmo prostora fašističkim skupinama! Ne želimo naciste u Zagrebu!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europski neonacisti namjeravaju održati "konferenciju" i mimohod kroz centar Zagreba. Domaćin ovog skupa trebala bi biti Matica hrvatska, koja se predstavlja kao vodeća kulturna institucija u zemlji.

Protiv najavljenog skupa europskih nacionalista u Zagrebu 14.4. reagirale su razne skupine građana na Facebooku. Reagirala je  i Crvena  akcija priopćenjem koje prenosimo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rekcija na izjave HČSP OŠTRO - 'SDP će biti zabranjen i prebačen na optuženičku klupu' Slika nije dostupna Do srijede u 10 sati Zastupnici na nespojivim dužnostima do srijede moraju staviti mandat u mirovanje

'Informacije o naci-skupu objavila je mala grupa kvislinga čiji se članovi ambiciozno vole predstavljati kao prvaci ekstremne desnice u Hrvatskoj. Ostali sudionici trebali bi biti Nacionaldemokratska stranka Njemačke, legalni organ njemačkog nacističkog pokreta i stranka koja je izravno povezana s nedavno otkrivenim brutalnim ubojstvima koja je počinilo tzv. nacionalsocijalističko podzemlje, zatim zloglasna mađarska fašistička stranka Jobbik, koja osim progona Roma i drugih manjima zagovara i mađarsku okupaciju susjednih zemalja uključujući i više od pola Hrvatske, te francuska Nacionalna fronta koja otvoreno negira Holokaust i brani kvislinški višijevski režim', upozorava Crvena akcija u svom priopćenju.

"Ova bagra simpatizera Hitlera, zajedno s drugim manjim grupama čiji je dolazak najavljen, predstavlja najveće okupljanje fašista u nekom hrvatskom gradu od kraja drugog svjetskog rata. Iako se reklamiraju kao "nacionalističke" stranke koje tobože prosvjeduju za generale, čak i letimičan pogled jasno pokazuje kako je riječ obožavateljima fašističkih zločinaca iz povijesti i "legalnim krilima" pokreta izravno odgovornih za fašističke zločine danas. Ne želimo naciste u svom gradu! Ne dajmo prostora fašističkim zločincima!", stoji u priopćenju Crvene akcije.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Faceb ooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iP honea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene