Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi status

Milanović na Facebooku, o pravobraniteljici: "Priopćenje koje je potpisala produhovljeno je poput obrasca za poreznu prijavu"

Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr
Predsjednik Zoran Milanović na Facebooku je komentirao priopćenje pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić.

"Nakon dva dana kalkuliranja i vaganja, oglasila se i takozvana pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, poznata po tome da je uplovila u drugi mandat neposredno prije zadnjih parlamentarnih izbora. Isto tako je uplovila i u prvi mandat, 2011., u kojem za nju, odnosno od nje nitko ništa čuo nije", naglasio je predsjednik u objavi i njezino priopćenje označio ''produhovljenim poput obrasca za poreznu prijavu".

"Nije reagirala kad su ljude koji su navraćali u klub nazvala prostitutkama i kriminalcima"

Pročitajte i ovo Jura Stublić Rijeke pravde dolaze Legendarni roker čije stihove koristi Milanović: "Vjerojatno je u formativnim godinama slušao moje pjesme..." Miroslav Šeparović pravne posljedice Upozorenje predsjedniku: Pogledajte što je točno napisao Ustavni sud

"Odnosno da budem jasniji, preuzeto (downloadano) s neke od stranica nekog aktiva neke od udruga. Da podsjetim, riječ je o povjerenici Hrvatskog sabora, koja niti riječju, niti mimikom nije reagirala prije nekoliko mjeseci, kada je jedna saborska zastupnica, u slobodno vrijeme odvjetnica Janafa, koja je posao nažicala izravnom pogodbom, ljude (ministre hrvatske Vlade, žene u osmom i devetom desetljeću života) koji su navodno navraćali u neki društveni klub, prigodno nazvala ‘prostitutkama i kriminalcima’. Ovo divljaštvo nije bilo dovoljno da pravobraniteljicu izmami iz hibernacije. Pitanje: kada već ne radi svoj posao u zemlji, koliko je puta u ovih devet godina osobno sudjelovala u radu uglednog briselskog ‘Equineta’? Zna li što je to?", napisao je Milanović. 

Nakon dva dana kalkuliranja i vaganja, oglasila se i takozvana pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, poznata po...

Objavljuje Zoran MilanovićPonedjeljak, 8. veljače 2021.

 

Posjetimo, pravobraniteljica Ljubičić se oglasila nakon javne polemike udruge B.a.b.e i Predsjednika Republike. Milanović je u jednoj od objava na Facebooku napisao da su "logičarke iz udruge B.a.b.e. započele trivijalnu raspravu, a da ih nitko nije niti spomenuo, niti p(r)ozvao". 

"I sada se odjednom ograđuju, neće se upuštati u rasprave, nego će i dalje predano djelovati kao punomoćnici Ume Thurman i braniti čast ostalih 'zvijezda'.", pisao je Milanović ističući da je Uma Thurman "vrhunski plaćena glumica, pa i onda kada je bila uznemiravana". 

"Uznemiravaju uvijek oni koji su statusno, socijalno i financijski, dakle klasno u tom trenutku nadmoćni. Holivudske dive nisu nikakav uzor, nego svijet izvan svijeta, svijet za sebe", poručio je predsjednik u još jednoj spornoj objavi. 

"Javno izrečeni stavovi trebali bi upućivati na podršku zaštiti žrtava"

Ljubičić je u priopćenju u ponedjeljak istaknula kako se propitkivanjem motiva i kredibiliteta žrtava seksualnog nasilja te žrtve relativiziraju.

"Na taj se način umanjuje duboko ukorijenjen i stalan društveni problem rodno uvjetovanog nasilja sa svim njegovim oblicima kao obrasca ustrajnog nasilja muškaraca nad ženama“, navodi se u priopćenju pravobraniteljice.

Smatra i kako bi javno izrečeni stavovi, osobito predsjenika Republike, trebali upućivati na podršku i razumijevanje svih inicijativa usmjerenih prema zaštiti žrtava seksualnog uznemiravanja ili silovanja, "bez propitkivanja manipulacija, 'prikladnosti' i suodgovornosti žrtava."


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene