Iz Ureda predsjednika Milanovića istaknuli su da on nije savjetovao albanskog premijera Ramu kao što je "već više puta javno rekao".

Galerija Putovanje u Albaniju: Milanović pred povjerenstvom - 1 Putovanje u Albaniju: Milanović pred povjerenstvom - 2 Putovanje u Albaniju: Milanović pred povjerenstvom - 3 +1 Putovanje u Albaniju: Milanović pred povjerenstvom - 4

Iz Ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića odgovorili su Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa nakon anonimne prijave zbog njegovog privatnog putovanja u Albaniju sredinom kolovoza.

Vezani članci Milanović s iseljenicima u Antofagasti - 7 Milanović s iseljenicima u Antofagasti: "Utjecaj Hrvata u Čileu nadilazi njihov broj" Zoran Milanović Predsjednik Milanović na prvom putovanju u zemlju čiji pradjed predsjednika dolazi iz Hrvatske

U odgovoru Povjerenstvu iz Ureda predsjednika poručuju da je u Albaniji boravio 12. i 13. kolovoza na poziv predsjednika Vlade Albanije Edija Rame te da je putovanje bilo u sklopu obnašanja predsjedničkih dužnosti.

Ističu da Predsjednik prilikom svih posjeta, posebno onih stranim dužnosnicima, uvijek predstavlja Republiku Hrvatsku te da su troškovi putovanja koji se odnose na prijevoz Predsjednika podmireni iz Državnog proračuna. Što se tiče troška smještaja, iz Milanovićeva Ureda kažu da je boravio u državnoj rezidenciji Republike Albanije na poziv domaćina.

 

Poručuju i da Zoran Milanović nije savjetovao predsjednika Vlade Albanije Edija Ramu što je, ističu, sam već više puta javno rekao.

No, uoči putovanja - u obavijesti o putu iz Ureda predsjednika - pisalo je kako predsjednik u Albaniju ide privatno. 

Iz Ureda predsjednika nisu pojasnili kojim prevoznim sredstvom je predsjednik putovao u posjet Albaniji, No, prema pisanju albanskih medija, doznaje Dnevnik Nove TV, predsjednik Zoran Milanović u Albaniju je doputovao vojnim brodom Učka. Riječ je o bivšoj Titovoj jahti koja je u sastavu ratne mornarice. U Albaniji je bio, stoji u tekstu, u pratnji obitelji.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju