Nedavni privatni posjet Albaniji predsjednik Zoran Milanović morat će dodatno objasniti.


Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa stigla je anonimna prijava protiv Zorana Milanovića, potvrđeno je Dnevniku Nove TV.

Vezani članci Predstavnice Udruge SVE za NJU s predsjednikom Zoranom Milanovićem - 2 Žene oboljele i liječene od raka upozorile Milanovića: "Mnoge zbog bolesti dobivaju otkaz i ostaju bez posla" Predsjednikov sin Trebaju li i Grad i HOO financirati sina predsjednika Republike? ''Marko Milanović morat će odlučiti"

Predsjednik se, podsjećamo, prije dva tjedna u Albaniju uputio s ljetovanja na Hvaru i to na osobni poziv albanskog premijera Edija Rame, s kojim je prijatelj niz godina i kojeg je prema nekim neslužbenim informacijama savjetovao dok nije bio politički aktivan. Od Ureda predsjednika zatražili su da se očituje o detaljima tog puta.

Inače, ministrima i zastupnicima istekao je rok do kojeg su Povjerenstvu morali predati svoje imovinske kartice.

Tek nekolicina dužnosnika nije to učinila ili zbog obrade nisu javno dostupne, ali to im se još prihvaća.

"Imamo velik dio onih koji su samo online ispunili - nisu još dostavili karticu u kojoj je sve potpisano, i ako to ne naprave tretira se kao da je nisu ni podnijeli. Pozvala bi sve dužnosnike koji su samo online ispunili da to što prije učine i u fizičkom smislu, potpišu i dostave kako bismo mogli onda napraviti administraivnu provjeru. Ova dva tjedna će biti ključna mislim da bi u nekih deset dana sve trebale biti provjerene, nadam se i dostavljene, objavljene i transparentno prikazane", poručila je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju