Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrazio sućut

Milanović o Cici Kranjčaru: ''Radi njega i Zeke Zajeca odlazio sam u Maksimir. Ne kao navijač Dinama, već kao ljubitelj nogometa''

Predsjednik Zoran Milanović na Facebooku se kroz prisjećanje oprostio od preminulog Zlatka Kranjčara. Izraz sućuti kroz brzojav uputio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Predsjednik Zoran Milanović nekoliko sati nakon vijesti da je preminuo Zlatko Kranjčar od njega se oprostio podijelivši pokoju crticu iz prošlosti.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nije prvi put Milanović izazvao diplomatski skandal, pozvali hrvatsku veleposlanicu: "Duboko smo razočarani" Predsjednik Zoran Milanović Borba za saborsku većinu Milanović se obrušio na Plenkovića: "On ima velik problem. Znoji se i treba se znojiti"

''Umro je Cico Kranjčar. Odlazi još jedan izbornik velike hrvatske nogometne reprezentacije. Nije na nama da sudimo kada je pravo vrijeme, odnosno kada je prerano, ali Cico je imao samo 65 godina. Sjećam se trenutka kada je jedan moj prijatelj prvi puta spomenuo ime nekog tada malo poznatoga Cice Kranjčara, daleke ‘74., na našem školskom igralištu, pokrivenom crvenim ciglenim lešom. Što nesrećom, što nepravdom, taj rođeni strijelac nije ostvario veću reprezentativnu karijeru za bivše države. Radi njega i Zeke Zajeca odlazio sam u Maksimir. Ne kao navijač Dinama, već kao ljubitelj nogometa. I u Kutiju šibica, na tada veličanstveni malonogometni turnir, kada je, te 1981., Cico predvodio legendarnu ‘Contru’'', napisao je Milanović na svom profilu na Facebooku.

 

Dodao je kako su se prije desetak godina znali mimoići u dubini Maksimirske šume, za nedjeljnog prijepodnevnog trčanja. ''Bio je tada u vrlo zrelim godinama i djelovao mi je i dalje sportski. Iskreno mi je žao. Izražavam sućut obitelji'', zaključio je svoju objavu Milanović.

Sućut izrazio i Jandroković

"Poštovana obitelji, sa žaljenjem sam primio vijest o iznenadnoj smrti gospodina Zlatka Kranjčara, velikana hrvatskoga nogometa. Uz duboko suosjećanje, uime Hrvatskoga sabora te svoje osobno, izražavam Vam iskrenu sućut.

Zlatko Cico Kranjčar u hrvatskoj sportskoj povjesnici ostat će upisan kao vrsni strijelac i reprezentativac, istaknuti izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i kao jedan od najtrofejnijih igrača i trenera u povijesti Dinama.

U plavom dresu najdražeg kluba dosegnuo je neke od najvećih trenutaka svoje karijere koju je okrunio naslovom prvaka 1982. godine. Ostat će upamćen i kao prvi kapetan hrvatske nogometne reprezentacije 1990. godine u prijateljskoj utakmici sa SAD-om.

Nakon igračke, započela je i velika trenerska karijera pisana zlatnim slovima opet u Dinamu, gdje je dva puta osvajao hrvatsko prvenstvo, a posebno upečatljiv je njegov treći naslov prvaka sa Zagrebom. Hrvatsku nogometnu reprezentaciju odveo je na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj, a dobitnik je i državne nagrade za šport Franjo Bučar.

Hrvatski nogomet ostao je bez jedne od, ne samo najsjajnijih zvijezda, već i osobe poznate po dobroti i vedroj naravi, vizionarstvu i ustrajnom i motivirajućem radu.

U ovim teškim i bolnim trenucima za sve Zlatkove prijatelje, suradnike i suigrače, a najviše za Vas, poštovana obitelji, dopustite da još jednom izrazim iskrenu sućut," stoji u brzojavu predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene