Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treći pokušaj

Milan Bandić ponovno želi uvesti naplatu parkiranja u cijelom Zagrebu, HSLS pozvao stranke da se usprotive

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački HSLS pozvao je u četvrtak stranke u zagrebačkoj Gradskoj skupštini da se usprotive prijedlogu gradonačelnika Milana Bandića da uvede naplatu parkiranja u cijelom Zagrebu te tako spriječe novo podizanje troškova života Zagrepčana.

HSLS je pozvao stranke u zagrebačkoj Gradskoj skupštini da se usprotive prijedlogu Milana Bandića o uvođenju naplate parkiranja u cijelom Zagrebu i tako spriječe podizanje troškova života stanovnicima Zagreba.

"Milan Bandić treći put u posljednjih pet godina pokušava uvesti naplatu parkiranja u cijelom Zagrebu kako bi zatvorio minus veći od milijardu kuna u zagrebačkom proračunu koji je nastao njegovim lošim gospodarenjem novcem Zagrepčana", ističe u priopćenju Darko Klasić, predsjednik kluba HSLS-a i nezavisnog zastupnika Vladimira Ferdeljija.

Pročitajte i ovo Gordan Maras, predsjednik zagrebačkog SDP-a (Foto: Dnevnik.hr) Kritika zagrebačke oporbe SDP kritizirao Bandićevu inicijativu: Zagrebu su potrebni novi mostovi, a ne parking zona

Pročitajte i ovo Loše parkiranje (Foto: thechive.com) - 4 Nemaju srama Kazne za loše parkiranje trebale bi biti mnogo veće, neki vozači zaslužuju zatvor

Podsjeća da je Bandić istu ideju pokušao realizirati i nakon prošlih izbora prijedlogom o uvođenju takozvanih pet parkirališnih zona na području cijelog grada, kao i 2017. godine, što je HSLS Grada Zagreba uspio spriječiti.

"Razlozi za novi udar tada i sada na standard naših sugrađana gradonačelnik je pronašao u troškovima uređenja parkirališnih mjesta, kao i rješavanja pitanja nedostatnog broja parkirnih mjesta u Gradu Zagrebu. Ovu odluku u najmanju ruku smatramo licemjernom", kaže Klasić.

Krpanje proračuna

Pitanje nedostatnog broja parkirnih mjesta rješava se izgradnjom novih parkirnih mjesta, stimuliranjem građana u korištenju javnog prijevoza te planiranjem novih parkirališnih mjesta pri izgradnji stambenih i poslovnih jedinica, naročito sada u okviru izrade novoga GUP-a, a ne proširenjem naplate parkinga na područje cijelog grada.

"Dok drugi gradovi i općine idu prema ukidanju i smanjenju prireza i nameta svojim građanima, Milan Bandić krenuo je suprotnim smjerom te, uz najveći prirez u državi i najskuplje komunalne usluge svojim građanima, namjerava ovim poskupljenjem indirektno uvesti novi porez, a sve u svrhu krpanja proračuna Grada Zagreba", stoji u priopćenju zagrebačkog HSLS-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene