Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro službeno

Milan Bandić smijenio Hasanbegovića, Lederer i Esih: "Gradonačelnik ima pravo razriješiti bilo kojeg člana"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zlatko Hasanbegović više nije član Upravnog vijeća Muzeja grada Zagreba, a Bruna Esih je razrješena s mjesta članice upravnog vijeća klinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji se trenutačno nalazi u bolnici Jordanovac, smijenio je gradske zastupnike Neovisnih za Hrvatsku Zlatka Hasanbegovića, Brunu Esih i Anu Lederer s njihovih funkcija u upravnim vijećima gradskih kulturnih institucija.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski Traži pozitivan stav Dok kruže glasine o Zalužnijevoj smjeni, Zelenski objavio: "Planiram veći zahvat od smjene samo jedne osobe" Milan Bandić, Zdravko Krajina, Denis Mohenski Posao s kućicama Bivši Bandićev vozač i Kralj Adventa ne idu u zatvor: Nagodili se s USKOK-om

Zlatko Hasanbegović više nije član Upravnog vijeća Muzeja grada Zagreba, a Bruna Esih nije u članice upravnog vijeća klinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG.

"O tome ne znam ništa, mogu samo čitati u medijima. Riječ je o imenovanjima u upravna vijeća zagrebačkih muzeja koja su u nadležnosti gradonačenika. Sukladno dodadašnjoj praksi, a temeljem kompetencija, neki od naših predstavnika uključući i mene, su smijenjeni. To imenovanje je bilo isključivo u nadležnosti gradonačelnika koji ima pravo u bilo kojem trenutku razriješiti bilo kojeg člana. Ako gospodin Bandić misli da nisam dostojan sjediti u muzejskom vijeću Muzeja Grada Zagreba, međuostalim i kao povjesničar, to je njegovo pravo", rekao je Hasanbegović.

Dodao je kako se na tim mjestima ne vodi nikakva politika, sastaju se jednom u dva ili tri mjeseca i za to se ne dobivaju naknade.

"Gospodin Bandić imenuje, kako sam kaže, ljude temeljem njihovih stručnih kvalifikacija, a ne zbog političkih podobnosti", poručio je Hasanbegović.

Bruna Esih je, u razgovoru za Dnevnik Nove TV u utorak, također govorila o smjenama. "Kao što znate mi smo raskinuli svoju suradnju, Bandić je učinio ono što je mogao, znači sa svojim drugim aktom povukao je i ukinuo sva ta naša mjesta, mi ih više nemamo", rekla je Esih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene