Obavijesti Video Pretražite Navigacija
javili na vrijeme

Očekujte jaku buku: MORH najavio prelete vojnih aviona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obrane Republike Hrvatske u srijedu će ponovno izvoditi redovite letačke aktivnosti lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Stoga je moguće novo probijanje zvučnog zida, najavili su.

MORH je najavio da će u srijedu između 10 i 13 sati u okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mole za razumijevanje Probijanje zvučnog zida šokiralo Zagrepčane: MORH-u trebalo sat vremena da se javi

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "digla se halabuka" VIDEO Zapovjednik preuzeo odgovornost za probijanje zvučnog zida: "Došlo je do propusta"

Tijekom preleta moguće je probijanje zvučnog zida na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije na visini od 10 000 do 14 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Zbog preleta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka pa iz MORH-a mole građane za strpljenje i razumijevanje.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj, navodi se u MORH-u.



 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene