Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Probijanje zvučnog zida

MORH diže MiG-ove i nadlijeće Zagreb: Objasnili i koji je povod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz MORH-a su za petak najavili prelete aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iznad Zagreba.

MiG-ovi će biti dignuti u zrak povodom obilježavanja 30. obljetnice pogibije brigadira Antuna Radoša 24. lipnja u 10 sati. Dva aviona MiG-21 HRZ-a preletjet će gradsko groblje Mirogoj na visini od 300 do 600 metara od istoka prema zapadu.

Pročitajte i ovo Pripreme za dolazak aviona Rafale u Hrvatsku - 3 Borbeni avioni FOTO Prvih šest aviona Rafale u Hrvatskoj za nekoliko tjedana: "Za mene je to bilo ispunjenje dječačkog sna" Slika nije dostupna upozorenje za četvrtak MORH najavio probijanje zvučnog zida: Stanovnike ovih šest županija danas bi mogle prestrašiti detonacije

Riječ je o simboličnom preletu u cilju odavanja počasti povodom obljetnice pogibije pripadnika HRZ-a, tijekom kojeg se, kako kažu, "može očekivati kratkotrajna pojačana buka na području grada Zagreba".

Brigadir Antun Radoš poginuo je u 43. godini života 24. lipnja 1992. godine leteći na prvome hrvatskome takvom avionu, MiG 21, u borbenoj akciji sprječavanja bombardiranja Slavonskog Broda.

Posmrtno je promaknut u čin brigadira i odlikovan Redom kneza Domagoja s ogrlicom, zatim Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, kao i Spomenicom Domovinskog rata.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene