Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zmago Jelinčić o susretu premijera

'Ispali smo Hlapići koji purgerima čiste čizme'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni u Sloveniji se nisu nadali velikom pomaku. Ipak većina zastupnika iznenađena je da Hrvatska u svojim stajalištima nije nimalo popustila. Zmago Jelinčič predsjedniku Europske komisije Barossu već je poslao protestno pismo.

Sve su oči jutros bile uprte prema Mokricama. Pahor bi morao pokazati još čvršću ruku, smatraju u Deželi. Puštanje otvorenih mogućnosti za rješavanje pograničnog pitanja na međunarodnom sudu pravde u Haagu, za Sloveniju bi, kažu, bila kobna greška. 'U Zagrebu su malo precijenili svoju poziciju. Iz tog precjenjivanja proizlazi njihovo nekontrolirano ponašanje', smatra predsjednik vanjskopolitičkog odbora Ivo Vajgl.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Zlata Hrvoj Šipek i Ivan Turudić tijekom Turudićeve prisege pred Saborom Osvrnula se i na Turudića Hrvoj Šipek: "Turudić do stupanja na dužnost nema nikakve ovlasti"

>> 'Zaključili da zaključka nema'

Zmago Jelinčič pak nastavlja po starom. Državi koja krivotvori zemljovide i anektira dijelove slovenskog teritorija, poručuje, nije mjesto u Uniji. 'Mi Slovenci opet smo ispali kao mali Hlapići koji hrvatskim purgerima čiste čizme. Tako se naime ponaša Sanader kada govori o Sloveniji unutar EU', rekao je Jelinčić.

To su riječi jednog ekstremista. No kada osude dolaze i od strane diplomata i uglednih političara, stanje postaje mnogo ozbiljnije. 'Umjesto da se gubi vrijeme s tim da se netko zakopa pri jednom rješenju, a drugi pri drugom, potrebno je raditi i gledati naprijed. Potrebno je raditi na definiranju uvjeta', dodao je predsjednik SDS-a, Janez Janša.

A kada je riječ o NATO-u, priča se mijenja. Unatoč zapletima oko ratifikacije, sve je manje vjerojatno, da će referenduma doista i biti. Stranka slovenskog naroda naime, dosad je uspjela prikupiti tek 260 od potrebnih 40 000 potpisa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene