Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je večeras kako je Hrvatska priznala Kosovo jer je stvorena nova realnost na prostoru bivše Jugoslavije.


"Hrvatska je priznala tu činjenicu", istaknuo je predsjednik Mesić uoči susreta sa studentima IV. godine Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, održanu u Uredu predsjednika Republike.

Vezani članci Kosovske dnevne novine Postali su prva europska država u kojoj dnevne novine više ne izlaze: "Stariji, koji su ih čitali, barem jednom tjedno dođu i pitaju jesu li kojim slučajem došle" Slika nije dostupna Sejdiu zahvalio Mesiću na priznanju Kosova

Dodao je kako je Hrvatska mala zemlja koja mora voditi principijelnu politiku i principijelno se ponašati.

Predsjednik Mesić također je kazao da ne očekuje probleme glede sudjelovanja Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u Vladi.

"Oni su pod određenim pritiskom, ali je njihova odgovornost prema biračima u Hrvatskoj", rekao je Mesić, dodavši kako "ne će biti većih nesporazuma".

"Ne će biti većih nesporazuma niti sa Srbijom", rekao je Predsjednik, ponovivši da je neovisnost Kosova rezultat pogrješne srbijanske politike.