Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić primio štrajkaše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je čelnike sindikata obrazovanja, koji su u štrajku treći dan, a nakon zatvorenog sastanka sindikalci su izjavili novinarima kako im je Mesić rekao da će učiniti sve što može kako bi se riješio problem na zadovoljstvo nastavnika, a u okvirima mogućnosti Vlade.

"Predsjednik nas je saslušao i razumio naše probleme, smatra da su naši zahtjevi opravdani i da problem treba riješiti", rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec. "Prema onom što smo čuli, čini nam se da smo bliže rješavanju naših problema", kazao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sindikati: Odaziv na štrajk fenomenalan Slika nije dostupna Počeo štrajk i u osnovnim školama

Predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja Zvonimir Laktašić najavio je da će sindikati večeras na sastancima svojih tijela pokušati naći zajedničko rješenje.

No, predsjednik Velikog vijeća Sindikata znanosti i visokog
obrazovanja Vilim Ribić prognozirao je da njihovim članovima neće biti prihvatljiv Vladina ponuda da se zaposlenima u obrazovanju zaostajanje nadoknadi kroz deset godina.

Rješenje na koje bi mogli pristati je uklanjanje zaostajanja od 20-tak posto na tri do pet godina, kazao je Ribić. Ustvrdio je da su sindikati napravili već puno ustupaka, pa je to njihova konačna granica.

Ako se preko vikenda ne postigne dogovor, u ponedjeljak će se nastaviti štrajk, kaže Ribić.

Štrajku u obrazovanju jutros se priključio Nezavisni sindikat
znanosti i visokog obrazovanja, pa se sada, osim u osnovnim i srednjim školama, štrajka i na fakultetima i znanstvenim ustanovama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene