Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prijatelj Kosovara'

Mesić posjetio kosovske Hrvate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posjetom hrvatskim vojnicima u sklopu KFOR-u u bazi Bondsteel kod Uroševca i susretom s predstavnicima hrvatske zajednice u Janjevu nedaleko od Prištine, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić završio je posjet Kosovu.

Obraćajući se predstavnicima hrvatske manjine okupljenima u Janjevu, Mesić je pozvao hrvatsku zajednicu da se bolje organizira i uspostavi tijesnu suradnju s kosovskim vlastima. Kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu, koji je pratio svog gosta i tijekom posjeta Janjevu, kazao je kako je Mesićev posjet izuzetan za sve građane i institucije Kosova jer je u Prištinu došao veliki prijatelj Kosovara koji je dao veliki doprinos njihovoj nezavisnosti i slobodi.

Pročitajte i ovo Policija u Dublinu - 1 Drugi napadnuti se vraća Za obitelj mladića ubijenog u Dublinu pokrenuli humanitarnu akciju, odaziv je velik Ilustracija koliko nas ima? Objavljeno koliko Hrvata živi izvan Hrvatske: U jednoj državi ima ih najviše, a nije Njemačka

>> Mesić na Kosovu: Moj posjet nije uperen ni protiv koga

Tijekom dana u Prištini je potpisan i sporazum o suradnji državnih odvjetništava Hrvatske i Kosova, a navečer je domaćin Sejdiu ugostio hrvatskog predsjednika na večeri priređenoj u njegovu čast. Mediji na Kosovu dali su veliki publicitet posjetu hrvatskog predsjednika Mesića na Kosovu, ističući da je dočekan uz izuzetne počasti kao veliki prijatelj Kosova. (Hina)

Sve događaje tijekom izbornog dana, Izvanredne Vijesti, izlazne ankete Nove TV u 19 sati, kao i službene rezultate pratite cijeli dan i na portalu Dnevnik.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene