Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić: Japan zainteresiran za poslovanje s Hrvatskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas da je japanske političare i gospodarstvenike uspio zainteresirati za poslovanje s Hrvatskom koja im može poslužiti kao "vrata" za ulazak na europsko tržište.

"Željeli smo zainteresirati političke i poslovne krugove i njihov kapital da nađu svoje interese u našoj regiji, posebice u Hrvatskoj, a to smo mogli predstavljajući se kao vrata za ulazak na europsko tržište", rekao je Mesić novinarima završavajući višednevni posjet Japanu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjedočenje poduzetnika Obranović: S tastom Mesićem nikad nisam razgovarao o Glavašu Slika nije dostupna 'Nije bilo svojstveno ni '90-ih' Pupovac: Napada poput Josipovićevog nije bilo ni 90-ih, to nisu radili ni Tuđman ni Mesić

Dodao je da je japanskim sugovornicima pojasnio kako korištenjem luka Rijeka i Ploče njihovi brodovi skraćuju vrijeme plovidbe i za pet dana, što njihovu robu čini konkurentnijom na europskom tržištu.

Hrvatski predsjednik završio je četverodnevni posjet Japanu posjetom Memorijalnom parku mira u Hirošimi i obilaskom muzeja posvećenog žrtvama prve atomske bombe u svijetu bačene na taj japanski grad 6. kolovoza 1945.

Nakon službenog posjeta "Zemlji izlazećeg Sunca", predsjednik Mesić odlazi u Vijetnam gdje će na poziv predsjednika Nguyen Minha Trieta boraviti do 11. ožujka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene