Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas da je japanske političare i gospodarstvenike uspio zainteresirati za poslovanje s Hrvatskom koja im može poslužiti kao "vrata" za ulazak na europsko tržište.


"Željeli smo zainteresirati političke i poslovne krugove i njihov kapital da nađu svoje interese u našoj regiji, posebice u Hrvatskoj, a to smo mogli predstavljajući se kao vrata za ulazak na europsko tržište", rekao je Mesić novinarima završavajući višednevni posjet Japanu.

Vezani članci Slika nije dostupna Bandić: 'Antifašizam znači biti slobodan i biti čovjek' Slika nije dostupna Obranović: S tastom Mesićem nikad nisam razgovarao o Glavašu

Dodao je da je japanskim sugovornicima pojasnio kako korištenjem luka Rijeka i Ploče njihovi brodovi skraćuju vrijeme plovidbe i za pet dana, što njihovu robu čini konkurentnijom na europskom tržištu.

Hrvatski predsjednik završio je četverodnevni posjet Japanu posjetom Memorijalnom parku mira u Hirošimi i obilaskom muzeja posvećenog žrtvama prve atomske bombe u svijetu bačene na taj japanski grad 6. kolovoza 1945.

Nakon službenog posjeta "Zemlji izlazećeg Sunca", predsjednik Mesić odlazi u Vijetnam gdje će na poziv predsjednika Nguyen Minha Trieta boraviti do 11. ožujka.