Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić: Bushov je posjet privilegij

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Stjepan Mesić danas je u Samoboru novinarima izjavio kako je posjet američkog predsjednika Georga W. Busha za Hrvatsku privilegij i dodao da njegov dolazak neće stajati više nego što je uobičajeno za posjete stranih državnika.

Komentirajući novinarima, kako je rekao, prigovore zašto se odvijaju tako velike pripreme za dolazak američkog predsjednika u Hrvatsku 4. i 5. travnja, Mesić je naglasio kako je "Bush do zadnjeg sata svog mandata predsjednik najjače države svijeta, najveće sile svijeta i za svaku zemlju je privilegij da ju posjeti".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Na svečanoj predsjedničkoj večeri sva je hrana strogo kontrolirana' Slika nije dostupna Mesić: Hrvatska ubrzano ide prema NATO-u, posjet predsjednika Busha velika čast

Najveći trošak posjeta podnijet će Sjedinjene Države, a za hrvatsku stranu on je uobičajen za posjete stranih državnika, rekao je Mesić koji je danas posjetio Samobor. "U odnosu na korist koju u ugledu dobiva Hrvatska, ti troškovi onda ionako nisu veliki", dodao je Mesić.

Na upit novinara kako gleda na najave pojedinih zemalja da će bojkotirati Olimpijske igre (OI) u Pekingu zbog stanja na Tibetu, Mesić je odgovorio da je oko toga potreban konsenzus. "Izostanak neke države ne znači ništa ako nema konsenzusa", rekao je Mesić dodajući da jednostrana odluka bilo koje države "ne rješava problem".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene