Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Mesić, koji je danas u posjetu Ličko-senjskoj županiji, istaknuo je kako Republika Hrvatska ubrzano ide prema NATO-u, te da joj je velika čast i skori posjet američkog predsjednika Georgesa Busha, početkom travnja.


Osvrnuvši se na priznanje Kosova, ocijenio je kako će se "hrvatsko priznanje Kosova odraziti na Hrvatsku, ali ne u toj mjeri kako su neki pretpostavljali".

Vezani članci Hrvatska vojska - 2 Nove tenzije na relaciji Zagreb - Beograd: "Njih smeta sve, oni i dalje drže svoju javnost u nekoj polutenziji. Albanska većina na Kosovu priznata je od skoro cijelog EU-a" Kosovske dnevne novine Postali su prva europska država u kojoj dnevne novine više ne izlaze: "Stariji, koji su ih čitali, barem jednom tjedno dođu i pitaju jesu li kojim slučajem došle"

"Srbija je propustila prilika da nakon pada Miloševićevog agresivnog režima na vrijeme riješi svoje unutarnje probleme. Što se tiče Srba u Hrvatskoj oni su hrvatski građani koji se moraju vratiti i vraćaju se, što je i hrvatski nacionalni interes, jačajući tako ugled Republike Hrvatske u svijetu kao demokratske zemlje", naglasio je Mesić.

"Odugovlačenjem priznanja Kosova ništa se ne rješava", kazao je hrvatski predsjednik, te zaključio da "Hrvatska što prije želi stabilnu Srbiju jer je ujedinjenje Europe neminovno kako bi se stvorila stabilna regija nasuprot novim svjetskim gigantima poput Kine i Indije".

S predsjednikom Mesićem u posjetu Ličko-senjskoj županiji bio je i potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac.

Na upit novinara koji je potez njegove stranke, SDSS-a, nakon jučerašnjeg stavljanja mandata na raspolaganje zbog hrvatskog priznavanja Kosova, potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac to nije želio komentirati. Kako je obrazložio, svoje stajalište o tom pitanju iznio je na jučerašnjoj sjednici Vlade RH.