Obavijesti Video Pretražite Navigacija
25 milijuna eura

Poznati detalji o megaprojektu u metropoli: Radi se novi ulaz u grad - evo i dokud će ići tramvaj

Sarajevska ulica
Sarajevska ulica Foto: Tomislav Kristo/Cropix
Grad Zagreb objavio je natječaj za odabir izvođača radova za 1. etapu izgradnje Sarajevske ceste s komunalnom infrastrukturom. Rok za dostavu ponuda je 27. veljače 2024. godine, a početak radova očekuje se početkom jeseni.

U sklopu velikog prometnog projekta Sarajevske ulice izgradit će se moderna prometnica s dva prometna traka i biciklističkim i pješačkim stazama, a produžit će se i tramvajska pruga sve do Ranžirnog kolodvora.

"Sarajevska cesta bit će novi, južni ulaz u grad Zagreb, a osim toga i prvo proširenje tramvajske mreže u Zagrebu nakon dvadeset godina", najavio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Pročitajte i ovo Automobil je propao kroz rupu na cesti Izašli kroz prtljažnik Automobil usred raskrižja propao kroz cestu, par se jedva izvukao: "Gledali smo kako ga voda guta"

Pročitajte i ovo Kazna za vozača (Foto: Dnevnik.hr) Za sve je krivo "guglanje" Mora platiti kaznu za prebrzu vožnju iako nema automobil i ne vozi

Osim cestovne prometnice Sarajevske, s dva kolnika te pješačko-biciklističkim stazama s obje strane, predviđena je i izgradnja nove tramvajske pruge od Avenije Dubrovnik do Ranžirnog kolodvora u duljini od 2,25 km s okretištem i objektom ZET-a na jugu kod Ranžirnog kolodvora, izvijestili su iz grada.

Sarajevska ulica Rekonstrukcija Sarajevske ulice Foto: Grad Zagreb

Objava natječaja za odabir izvođača radova za tramvajsku prugu planira se na proljeće.

Pročitajte i ovo Razgovori u Vladi - 1 U Banskim dvorima Završeni razgovori s kandidatima za šefa DORH-a: "Imam više znanja nego svi pojedinačno"

"Realizacijom Sarajevske ulice poboljšat ćemo prometnu povezanost naselja i rasteretiti postojeću prometnu mrežu, ali i ojačati održive oblike putovanja proširenjem tramvajske mreže i izgradnjom biciklističke i pješačke infrastrukture“, rekao je Tomašević.

Procijenjena vrijednost radova izgradnje ceste s komunalnom infrastrukturom i izgradnje tramvajske pruge iznosi 25 milijuna eura, što će većinom biti sufinancirano iz fondova EU-a u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture.

Početak radova na Sarajevskoj očekuje se početkom jeseni.

Uz to, Hrvatske autoceste izvode radove na izgradnji novog cestovnog vijadukta preko Ranžirnog kolodvora Zagreb kod željezničke postaje "Ranžirni kolodvor".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene