Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštetili proračun za 2 milijuna eura

Među uhićenim carinicima i špediterima u Srbiji i hrvatski državljanin?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanska Služba za borbu protiv organiziranog kriminala (SBPOK) uhitila je u srijedu skupinu od 14 carinika, špeditera i vlasnika privatnih tvrtki koje sumnjiči da su zloporabama oštetili državni proračun za najmanje dva milijuna eura, a među uhićenima je, prema neslužbenim izvorima, i jedan hrvatski državljanin.

Sve uhićene tereti se da su tijekom prošle godine sudjelovali u uvozu i transportu 94 kontejnera s odjećom iz Kine koji su brodom stizali u riječku luku, a odatle kamionima, uz neistinit sadržaj u pratećoj dokumentaciji, prebacivani u Srbiju.

Nakon što je u medije "procurila" informacija da se u istrazi koju je vodio SBPOK priprema uhićenje, osumnjičeni su, ne znajući da ih se prati, organizirali sastanak u jednom od skladišta i pokušali uništiti i prikriti dokaze.

Pročitajte i ovo Pokušao na skriven način unijeti gotovinu Prekršajni nalog FOTO Albanac pokušao prošvercati gotovinu u Hrvatsku: Pogledajte gdje su carinici pronašli buntove novčanica Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

>> I dalje bez naznaka o ishodu pregovora između Srbije i Kosova

Među uhićenim carnicima i špediterima je, kako se neslužbeno doznaje, i hrvatski državljanin S. K. koji je bio u grupi organiziranih špeditera i carinika.

Špediteri su, kako je priopćio srbijanski MUP, pri uvozu robe koju su u Kini kupovali vlasnici tvrtki iz Beograda, carinicima podnosili dokumentaciju s netočnim podacima navodeći umjesto tekstilne robe uvoz artikala koji se carine po znatno povoljnijoj tarifi. Tako je od početka 2012. godine svota za koju je, izbjegavanjem carina i poreza na dodanu vrijednost, oštećena država premašila dva milijuna eura, priopćio je srbijanski MUP.

Kako se navodi u priopćenju, svi osumnjičeni bit će tijekom policijskog zadržavanja od 48 sati podvrgnuti saslušanju Tužiteljstva za organizirani kriminal. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene